Κουφοντίνας: εκτελεστής, ισοβίτης και αγρότης…

Κουφοντίνας: εκτελεστής, ισοβίτης και αγρότης…

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνειρο του Δημήτρη Κουφοντίνα να ασχοληθεί με τα μελίσσια του και να βρίσκεται σε στενή επαφή με τη φύση ικανοποιήθηκε πολλά χρόνια πριν εκτίσει την ποινή (…) έντεκα φορές ισόβια, που του επέβαλε η Δικαιοσύνη για τις στυγερές δολοφονίες αθώων πολιτών στο όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν της οποίας υπήρξε ο βασικός εκτελεστής.

Η αιφνίδια μεταγωγή Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου τα ξημερώματα της Παρασκευής που προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, εντονότατες αντιδράσεις θα απαλλάξει τον πολυϊσοβίτη από το δυσάρεστο περιβάλλον του υπογείου κελιού στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου η πολιτεία είχε φροντίσει επί 16 χρόνια να κρατούνται ο ίδιος και οι σύντροφοί του, στελέχη της 17Ν .

Η κυβέρνηση, διά του αρμοδίου υπουργού Δικαιοσύνης επιχείρησε να δώσει διευκρινίσεις για τη μεταγωγή Κουφοντίνα σε φυλακές «λάιτ», στη γλώσσα των εγκλείστων, όπου θα περνά στο εξής τις μέρες του φυτεύοντας ζαρζαβατικά και ενδεχομένως ασχολούμενος και με κτηνοτροφικές δράσεις, άρμεγμα αγελάδων και λοιπά σχετικά ανακοινώνοντας πως δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος ισοβίτης που κρατείται σε αγροτικές φυλακές, όπου η μία ημέρα κράτησης λογίζεται για δύο και οι κρατούμενοι αποφυλακίζονται νωρίτερα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, άλλωστε, ανέφερε ότι η «νομιμότητα τηρήθηκε» και επικαλέστηκε την εξαγγελία του υπουργού Σταύρου Κοντονή να «εκκενωθεί» ο Κορυδαλλός από ισοβίτες και να γίνει επιτέλους φυλακή, όπου θα κρατούνται μόνον όσοι δεν έχουν δικαστεί, τουτέστιν υπόδικοι.

Ακόμα κι αν δεχθεί κανείς όλα τα επιχειρήματα του υπουργείου ότι έχει τηρηθεί το γράμμα του νόμου, που θέλει ο κρατούμενος να υποβάλει αίτημα για να μεταχθεί σε αγροτικές φυλακές, δεν μπορεί να υπερβεί την πραγματικότητα, ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος δεν είναι ένας απλός ισοβίτης. Εχει καταδικαστεί με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, ειδικό νόμο που ισχύει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, για δολοφονίες στυγνές, αθώων πολιτών στις οποίες προέβη ο ίδιος και οι λοιποί καταδικασθέντες ως μέλη της 17Ν στο πλαίσιο τρομοκρατικής δράσης, που εστρέφετο κατά της ίδιας της δημοκρατίας, δολοφονίες για τις οποίες ουδέποτε δήλωσε μεταμέλεια – ακόμα και ο νεαρός Θάνος Αξαρλιάν που έχασε τη ζωή του στο Σύνταγμα θεωρήθηκε από τους ψυχρούς εκτελεστές της 17Ν ως «παράπλευρη απώλεια».

Οπότε το επιχείρημα περί ισότητας στη μεταχείριση για τον Κουφοντίνα δεν ευσταθεί, μιας και ο ίδιος ο πολυϊσοβίτης έχει στο ενεργητικό του πολλές δολοφονίες, στυγνές και με ιδεολογικό υπόβαθρο που κινείται πέρα και έξω από τις βασικές αρχές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και αποτελεί από μόνος του εγκληματική εξαίρεση από τους άλλους ισοβίτες.

Το άνετο περιβάλλον της αγροτικής φυλακής, όπου θα μπορεί να έρχεται σε επαφή με πολλούς κρατουμένους και δεν θα έχει τους αυστηρούς περιορισμούς που είχε στον Κορυδαλλό, θα τον εξοικειώσει με τη ζωή εκτός φυλακής, καθώς σε λίγα χρόνια, το 2021 θα μπορεί και ο Κουφοντίνας να υποβάλει αίτημα και να αποφυλακιστεί με όρους… εξέφρασε

Και βέβαια οι συγγενείς των αθώων θυμάτων της τρομοκρατικής του δράσης, Ελλήνων και αλλοδαπών που έπεσαν νεκροί από τα μέλη της 17Ν θέτουν, ευλόγως, ερωτήματα για την ποινική του μεταχείριση, υπενθυμίζοντας ότι ελάχιστοι πλέον από τους καταδικασθέντες για τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης παραμένουν ακόμη έγκλειστοι στον Κορυδαλλό, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος που έχει καταδικαστεί ως αρχηγός της. Τέλος, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μέσω της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, καταδίκασε «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις άδειες και οποιαδήποτε ελάφρυνση της ποινής του» καθώς ο τρομοκράτης «δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και εμπνέει την επόμενη γενιά τρομοκρατών να ακολουθήσει τα χνάρια του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή