Κ. Μαρκουλάκης: «Α, εσύ κακούργε, πώς μπορείς ακόμα να χαμογελάς»

Κ. Μαρκουλάκης: «Α, εσύ κακούργε, πώς μπορείς ακόμα να χαμογελάς»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δανειζόμενος απόσπασμα από τον σαιξπηρικό Αμλετ, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την τραγωδία της 23ης Ιουλίου με τη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ανατολική Αττική. 

Η ανάρτησή του έχει συγκινήσει εδώ και δύο ημέρες δεκάδες χιλιάδες χρήστες, οι οποίοι κοινοποιούν τη δημοσίευση και ενστερνίζονται το διεισδυτικό πνεύμα του κ. Μαρκουλάκη. 

Προς αποφυγή παρανοήσεων. ο κ. Μαρκουλάκης σπεύδει απαντώντας σε κάποιον σχολιαστή της ανάρτησής του να διευκρινίσει την τοποθέτηση του, γράφοντας:

«Αυτό ακριβώς. Γνωρίζουμε πως οι φυσικές καταστροφές μπορεί να έχουν θύματα, προφανώς. Δυστυχώς, συμβαίνουν – όπως ο θάνατος. Στην αρχή, αν και σοκαρισμένος, ήμουν πολύ προσεκτικός.

Απο την πρώτη μέρα όμως περίμενα να ακούσω το εξής αυτονόητο: "Αποτύχαμε. Έχουμε μια βασική αποστολή, μία κύρια ευθύνη: να προστατεύουμε τους πολίτες. Δεν τα καταφέραμε, κι ας κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε.

Το καλύτερο που μπορούσαμε απλώς δεν είναι αρκετό. Με καλύτερη οργάνωση, περισσότερη προετοιμασία, ίσως να σώζονταν δέκα, πέντε, ένας. Αυτός, ο ένας, θα μας βαραίνει για πάντα. Θα βρούμε τι έφταιξε. Και ποιοι έχουν ευθύνες.

Και δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί." Αντ' αυτού, η μπάλα στην εξέδρα, συζητήσεις για αυθαίρετα, γκρεμούς και μάντρες έπαρση, αλαζονεία, έλλειψη ενσυναίσθησης και στοχοποίηση των θυμάτων. Ασέβεια στους νεκρούς – μου προκαλεί εμετό.

Νομίζω, αν μπορούσαν να το κρύψουν για τους νεκρούς, να μην το μάθει κανείς, θα το έκαναν. Δεν έχω τίποτε κοινό με τους ανθρώπους αυτούς, ούτε μ' εκείνους που δεν καταλαβαίνουν. Δεν μπορώ καν να διασκεδάσω με τα στιχάκια για τον Αύγουστο στα μάτια των παιδιών. Αισθάνομαι ντροπή.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή