Ψυχολογική στήριξη των πυροπλήκτων από το Δήμο Αθηναίων

Ψυχολογική στήριξη των πυροπλήκτων από το Δήμο Αθηναίων

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μάχη της ψυχολογικής και ευρύτερης υποστήριξης των πυροπλήκτων στο Μάτι, στον Νέο Βουτζά και στη Ραφήνα βρίσκεται από την 1η Αυγούστου ομάδα εννέα κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων του Δήμου Αθηναίων. Η κινητή μονάδα επισκέπτεται και συνομιλεί με πληγέντες, που έχασαν συγγενείς τους. Μέχρι τώρα έχει παρασχεθεί βοήθεια σε 50 οικογένειες της περιοχής.

Στις επισκέψεις που πραγματοποιούν στα σπίτια των πληγέντων η ομάδα συνομιλεί με τους ίδιους, τους ενημερώνει για τις δυνατότητες βοήθειας και περαιτέρω ψυχολογικής υποστήριξης, τους διασυνδέει με τις τοπικές υπηρεσίες και τις εθελοντικές δράσεις που αναπτύσσονται στις περιοχές, διανέμει νερό και φορτιστές κινητών συσκευών, ενώ παράλληλα καταγράφει τις ανάγκες για ιατρική βοήθεια και σίτιση. Επιπλέον, σημειώνουν και την όποια επικινδυνότητα για νέα πυρκαγιά λόγω ύπαρξης μεγάλου όγκου ξερών κλαδιών ή βλάστησης.

Η δράση της ομάδας του Δήμου Αθηναίων θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες ανάλογα με τις ανάγκες των τοπικών αρχών. Την προσπάθεια στηρίζουν ιδιωτική εταιρεία που παραχώρησε το όχημα (βαν) για τη μετακίνηση της ομάδας, η UNICEF με διάθεση υλικού για παιδιά και όχι μόνο και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με είδη πρώτης ανάγκης.

Από την πλευρά του δήμου συμμετέχουν το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, η κινητή μονάδα του Κέντρου Κοινότητας και προσωπικό του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που εποπτεύει ο Δήμος Αθηναίων και είναι τοποθετημένο στη δομή προσφύγων του Ελαιώνα. Υλική στήριξη παρέχει το Athens Partnership.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή