Κέρκυρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, διακινούσε κοκαΐνη στο νησί

Κέρκυρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, διακινούσε κοκαΐνη στο νησί

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελούνταν από έξι, άτομα, πέντε ημεδαπούς 33 έως και 45 ετών αντίστοιχα και μίας 37χρονης, προέβη το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.

Όπως φέρεται, ηγετικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα, είχε ένας 35χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από δέκα περίπου μέρες, στην Κέρκυρα και στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους (470) γραμμαρίων, αναβολικές ουσίες και χρήματα. Στο πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, συνελήφθησαν δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης, 37 και 45 ετών, οι οποίοι είχαν, σύμφωνα με την προανάκριση που διενεργήθηκε, το ρόλο των «υπαρχηγών» στην οργάνωση.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομίας, διακινητές των επιμέρους ποσοτήτων κοκαΐνης στη σταθερή «πελατεία», των είκοσι οκτώ τουλάχιστον τακτικών χρηστών της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας, είχαν τα υπόλοιπα τρία μέλη της οργάνωσης, τα οποία αναζητούνται.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα που έχει διεξαχθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 470 γραμμάρια κοκαΐνης, 29 φιαλίδια αναβολικών ουσιών, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά, κινητά τηλέφωνα, τέσσερα αυτοκίνητα, τρεις μοτοσικλέτες και το χρηματικό ποσό των 9.350 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με τις κατηγορίες, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κατά περίπτωση των διακεκριμένων περιπτώσεων διακίνησης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή