Τη Δευτέρα 13 Αυγούστου η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Θεοδωρουπόλεως Γερμανού

Τη Δευτέρα 13 Αυγούστου η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Θεοδωρουπόλεως Γερμανού

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Δευτέρα, 13 Αυγούστου θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Θεοδωρουπόλεως Γερμανού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και απεβίωσε χθες το βράδυ.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στις 11:00, ενώ το πρωί θα τελεσθεί στον ίδιο ναό εξόδιος Θεία Λειτουργία υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του από τον Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο. Ο ενταφιασμός του θα λάβει χώρα στο Κοιμητήριο Μακροχωρίου, από τον οικείο Ποιμενάρχη.

Ο κυρός Γερμανός φιλοξενούνταν στο Γηροκομείο των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Βαλουκλή, για την καλύτερη φροντίδα του, ενώ τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Την περασμένη εβδομάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αφού χοροστάτησε στην Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, που τελέστηκε στο παρεκκλήσιο του Γηροκομείου, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Γερμανό και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του.

Ο μακαριστός Ιεράρχης, Γερμανός Αθανασιάδης κατά κόσμον, γεννήθηκε στο Μπακίρκιοϊ της Κωνσταντινούπολης στις 17 Σεπτεμβρίου 1930. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης το 1954. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1953 και Πρεσβύτερος στις 15 Αυγούστου 1966. Στις 6 Φεβρουαρίου 1972 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Αριανζού, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Δέρκων. Στις 5 Φεβρουαρίου 1987 εξελέγη τιτουλάριος Μητροπολίτης Θεοδωρουπόλεως. Στις 2 Οκτωβρίου 1990 προήχθη σε εν ενεργεία Μητροπολίτη με τον ίδιο τίτλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή