Δύο πύρινα μέτωπα στον Δήμο Ηλιδας

Δύο πύρινα μέτωπα στον Δήμο Ηλιδας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις χθες, λίγο πριν νυχτώσει, κοντά στο χωριό Δαφνιώτισσα στον νομό Ηλείας. Παρότι η φωτιά είχε αναχαιτιστεί, τις απογευματινές ώρες αναζωπυρώθηκε αργότερα και πλησίασε ξανά τη Δαφνιώτισσα, που κατοικείται από 400 κατοίκους.

«Αν και είχαμε θέσει υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά κοντά στο χωριό, αυτή αναζωπυρώθηκε και απειλεί τον οικισμό από άλλη πλευρά», είπε στην «Κ» ο δήμαρχος Ηλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Παρά ορισμένα δημοσιεύματα περί εκκένωσης του χωριού, ο δήμαρχος τόνισε πως «δεν έγινε κάτι τέτοιο. Ενημερώσαμε τους κατοίκους για τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης και ζητήσαμε από άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να μετακινηθούν στην πλατεία του χωριού». Στο χωριό βρισκόταν και ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Για την κατάσβεση της φωτιάς στάλθηκαν ενισχύσεις από το Πυροσβεστικό Σώμα, με αποτέλεσμα χθες το απόγευμα να επιχειρούν στην περιοχή πάνω από 62 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ εκ περιτροπής έδρασαν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Η φωτιά καίει σε πευκόδασος που δεν είχε καεί στις μεγάλες πυρκαγιές του 2007.

Ενα ακόμα πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε στον Δήμο Ηλιδας, κοντά στο χωριό Γεράκι (περίπου 500 κάτοικοι) και στην περιοχή Ανάληψη, όπου υπάρχει και η ομώνυμη μονή. Το συγκεκριμένο μέτωπο είναι κοντά στην πόλη της Αμαλιάδας και σε αυτό ενεργούσαν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, με βοήθεια τριών ελικοπτέρων.

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 17.55 χθες σε δασική έκταση στην περιοχή Καβυσός, στην Αλεξανδρούπολη. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δυσπρόσιτο σημείο, ενώ επενέβησαν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 36 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούσε ένα ελικόπτερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή