Αστυνομικοί και στρατιωτικός κατηγορούνται για απειλές

Αστυνομικοί και στρατιωτικός κατηγορούνται για απειλές

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκαλύψεις έφερε η εξακρίβωση των ατόμων που προχωρούσαν σε απειλητικά μηνύματα και σε εξύβριση μέσω Διαδικτύου του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα. Ο δημοσιογράφος που είναι και ανταποκριτής του ΑΠΕ/ΜΠΕ στη Λέσβο προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε δεχθεί τις τελευταίες μέρες απειλητικά και προσβλητικά μηνύματα με ακροδεξιό περιεχόμενο. Επειτα από εισαγγελική παραγγελία ταυτοποιήθηκαν 18 άτομα, αρκετά από τα οποία συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Μεταξύ αυτών είναι τρεις αστυνομικοί και ένας στρατιωτικός, καθώς και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής και της λεγόμενης «Πατριωτικής Κίνησης». Μάλιστα, δύο από τους εν ενεργεία αστυνομικούς συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για να απολογηθούν. Παρ’ όλα αυτά, οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί θα περάσουν μόνο από προφορική διοικητική εξέταση, όπως διευκρίνισε στην «Κ» εκπρόσωπος του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δράση της συγκεκριμένης ομάδας, ειδικά στην κατεύθυνση της τρομοκράτησης δημοσιογράφων και πολιτών, με απειλητικές και υβριστικές παρεμβάσεις στο Διαδίκτυο έχει γίνει αντικείμενο καταγγελιών και μηνύσεων εδώ και καιρό. Τον Μάιο κατατέθηκε αναφορά από το τμήμα Βορείου Αιγαίου της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), μαζί με φάκελο με στοιχεία, αλλά δεν έχει καν ξεκινήσει η προκαταρκτική εξέταση.

Με νέα ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ τονίζει πως «με αγανάκτηση και οργή πληροφορήθηκε για τις νέες ακρότητες αντιδημοκρατικών στοιχείων στη Μυτιλήνη που στρέφονται κατά της ελευθερίας της έκφρασης με τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που υπηρετούν το δικαίωμα στην απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών» και καλεί «τις δικαστικές τις εισαγγελικές αρχές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή