ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στην Αττική

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στην Αττική

Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος παρατηρήθηκαν νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, σε πολλές περιοχές της Αττικής.

To μπλακ άουτ προκλήθηκε από βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στην Παλλήνη και επηρέασε τα Βόρεια προάστια, τα Νότια, καθώς και περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εκτός του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας βγήκαν -λόγω της βλάβης- 400 MW.

apokathistatai-stadiaka-i-ilektrodotisi-stin-attiki0

«Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί», αναφέρεται σε νεότερη ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα», προστίθεται, «αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια».

apokathistatai-stadiaka-i-ilektrodotisi-stin-attiki1

«Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο ΑΔΜΗΕ ανέφερε: «Σήμερα στις 14.12, λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής. Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις».

apokathistatai-stadiaka-i-ilektrodotisi-stin-attiki2

Προβλήματα στο μετρό και τους δρόμους

Η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 100 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες, ενώ χάος επικράτησε στους δρόμους, καθώς δεν λειτουργούσαν οι φωτεινοί σηματοδότες.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν για περίπου δύο ώρες και στο μετρό. Λγο πριν τις 18:00 αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση και η κίνηση των συρμών διεξάγεται κανονικά.

apokathistatai-stadiaka-i-ilektrodotisi-stin-attiki3

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι σήμερα στις 14:12, λόγω βλάβης σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής.

Οι ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης ξεκίνησαν αμέσως με αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. Εντός των επόμενων δύο ωρών, αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου».