Μάτι: Διορίζονται στο Δημόσιο, αλλά χωρίς οικονομικές απαιτήσεις, συγγενείς θυμάτων

Μάτι: Διορίζονται στο Δημόσιο, αλλά χωρίς οικονομικές απαιτήσεις, συγγενείς θυμάτων

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερωτήματα εγείρει μέρος της απόφασης της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγας Γεροβασίλη, σχετικά με τη διαδικασία διορισμού στο Δημόσιο συγγενών των θυμάτων, αλλά και των τραυματιών που νοσηλεύτηκαν στις ΜΕΘ από τη φονική πυρκαγιά σε Μάτι και Νέο Βουτζά.

Οπως προβλέπεται σε αυτή, οι συγγενείς που επιθυμούν να διοριστούν, αυτοδίκαια, με την αίτηση παραιτούνται από τυχόν οικονομικές απαιτήσεις, δηλαδή από τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από το Δημόσιο για τον χαμό των δικών τους ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι συγγενείς θυμάτων έχουν ήδη καταθέσει μηνύσεις και αγωγές σε βάρος του Δημοσίου, έχοντας ορίσει και πραγματογνώμονες για την διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες παραδόθηκε στη Δικαιοσύνη και το πόρισμα τεχνικού συμβούλου των οικογενειών, το οποίο, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για εγκληματικά λάθη και παραλήψεις από την πλευρά των αρμόδιων αρχών την 23η Ιουλίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή