Ζάκυνθος: «Μπας και είστε αστυνομικοί;»

Ζάκυνθος: «Μπας και είστε αστυνομικοί;»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απρόβλεπτη εξέλιξη είχε μυστική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος στη Ζάκυνθο. Δύο στελέχη της υπηρεσίας, που είχαν ταξιδέψει στο νησί προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες για εν εξελίξει έρευνα της υπηρεσίας δέχθηκαν πυροβολισμούς από τους επιβάτες ενός Ι.Χ., δύο Αλβανούς κι ένα ζευγάρι Ελλήνων, χωρίς πάντως να τραυματιστούν. Οι δράστες συνελήφθησαν, ο πρώτος στη Ζάκυνθο λίγη ώρα μετά το περιστατικό και οι υπόλοιποι τρεις στο λιμάνι της Κυλλήνης λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Ο ένας από τους συλληφθέντες, υπήκοος Αλβανίας 29 ετών, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών.

Ολα ξεκίνησαν όταν λίγο μετά τις 5 μ.μ., οι τέσσερις επιβάτες του Ι.Χ. εντόπισαν τα δύο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του Λαγανά. Αρχικά, πιθανολογείται ότι δεν κατάλαβαν ότι επρόκειτο για μυστικούς αστυνομικούς και τους απηύθυναν το λόγο ζητώντας να μάθουν «τι γύρευαν στο σημείο». Από την πλευρά τους, οι δύο αξιωματούχοι του Οργανωμένου Εγκλήματος δήλωσαν τουρίστες και προφασίστηκαν ότι έψαχναν για ταξί. Οι δράστες προσωρινά αποχώρησαν, ωστόσο, μερικά λεπτά αργότερα επέστρεψαν στο σημείο ρωτώντας τους αστυνομικούς «μπας και είστε μπάτσοι;». Σχεδόν ταυτόχρονα, ο οδηγός του Ι.Χ. έβγαλε όπλο και πυροβόλησε προς το μέρος τους δίχως πάντως να τους τραυματίσει. Αμέσως σήμανε συναγερμός και λίγη ώρα αργότερα, ο οδηγός του Ι.Χ., ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας εντοπίστηκε να επιβαίνει σε σκούτερ και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκε και το πιστόλι Zastava, με το οποίο εκτιμάται ότι πυροβόλησε κατά των αστυνομικών. Αντίθετα, ο οδηγός της μηχανής κατάφερε να διαφύγει.

Οι υπόλοιποι τρεις συνεργοί του, ένας υπήκοος Αλβανίας 29 ετών, ένας Ελληνας 28 ετών και η Ελληνίδα σύντροφός του 24 ετών επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής και αποπειράθηκαν να διαφύγουν στην ηπειρωτική χώρα. Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πάτρας. Εις βάρος και των τεσσάρων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικών κατά συναυτουργία, καθώς επίσης παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στην προανακριτική του απολογία, ο ένας από τους αλλοδαπούς κατηγορουμένους φέρεται να υποστήριξε ότι θεώρησαν ότι οι δύο μυστικοί αστυνομικοί ήταν μέλη αντίπαλης συμμορίας που δραστηριοποιείται στη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Λαγανά, όπου λειτουργούν δεκάδες μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. τόνισαν χθες στην «Κ» ότι οι δύο μυστικοί αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν ταξιδέψει στη Ζάκυνθο όχι συμμετέχοντας στο τελευταίο στάδιο μιας οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, αλλά προκειμένου να ελέγξουν τη βασιμότητα πληροφοριών που είχαν περιέλθει στην υπηρεσία τους σχετικά με υποθέσεις trafficking και εκβιασμών στο νησί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή