Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα – Που θα βρέξει

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα – Που θα βρέξει

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου αναμένεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο, οι οποίες προς το πρωί θα επεκταθούν στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Τα φαινόμενα προς το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με εξαίρεση τη Θράκη.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι και απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά, και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση του καιρού θα σημειωθεί προς το τέλος του εικοσιτετραώρου, κυρίως στα δυτικά.

Στο υπόλοιπο Αιγαίο και την Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στην Κρήτη, και προς το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο.

Η ορατότητα στα ορεινά της δυτικής χώρας θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το ξημέρωμα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 2 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα κεντρικά και νότια από 22 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 28, στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 34, και στην Κρήτη από 19 έως 30.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ. Ιδιαίτερα στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες προς το βράδυ, οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί και κατόπιν βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν, ενώ βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι και έπειτα. Οι άνεμοι στα δυτικά του νομού θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως στα κεντρικά και ανατολικά του νομού θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού ανά την Ελλάδα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή