Κατέληξε ακόμη ένας τραυματίας της φονικής πυρκαγιάς

Κατέληξε ακόμη ένας τραυματίας της φονικής πυρκαγιάς

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερο από ένα μήνα μετά τη φονική πυρκαγιά, ο κατάλογος των θυμάτων εξακολουθεί να μακραίνει. Χθες κατέληξε ένας 76χρονος που νοσηλευόταν στο Θριάσιο, ανεβάζοντας πλέον τον αριθμό των νεκρών στους 97. Ομως το υπουργείο Υγείας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έδιναν διαφορετικά στοιχεία για τον αριθμό των νοσηλευόμενων, ενώ η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των πυροπλήκτων, για να καταθέσει στον εισαγγελέα στοιχεία που αποδεικνύουν τον κακό χειρισμό της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Ο 76χρονος άνδρας κατέληξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων του Θριασίου. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ακόμη 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, οι τέσσερις σε μονάδες εντατικής φροντίδας (οι δύο εξ αυτών είναι διασωληνωμένοι). Ενα παιδί νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων σε καλή κατάσταση.

Αξιοσημείωτο είναι, ωστόσο, ότι διαφορετική εικόνα έδωσε η ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, «νοσηλευόμενοι σε σοβαρή κατάσταση είναι ακόμη 7 στο Θριάσιο και 3 στον Ευαγγελισμό». Η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί τους διοικούντες του συστήματος υγείας ότι «έπαιζαν κρυφτούλι για να συγκαλύψουν τους πολιτικούς προϊσταμένους τους». «Οι αναφορές που γίνονται στις μηνυτήριες αναφορές που κατατίθενται από πυρόπληκτους και συγγενείς θυμάτων για την κυβερνητική διαχείριση της πύρινης λαίλαπας την 23η Ιουλίου στο Μάτι, αλλά και τα δημόσια έγγραφα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν πλήρως τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για την ύπαρξη νεκρών που είχαν μεταφερθεί στα δημόσια νοσοκομεία πριν από το κυβερνητικό σόου στο συντονιστικό, αλλά και για την εγκληματική καθυστέρηση άνω των έξι ωρών περισυλλογής των πυρόπληκτων εγκαυματιών από τη θάλασσα», αναφέρει η ανακοίνωση. «Είμαστε στη διάθεση των πυροπλήκτων, των συγγενών των θυμάτων να καταθέσουμε ως μάρτυρες στον εισαγγελέα με στοιχεία και φωτογραφίες που διαθέτουμε», καταλήγει.

Η Πυροσβεστική πάντως ανακοίνωσε ότι ταυτοποιήθηκαν οι δύο τελευταίες σοροί, επομένως έκλεισε ο κατάλογος των αγνοουμένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή