Θλίψη για τον θάνατο του επισμηναγού Νίκου Βασιλείου

Θλίψη για τον θάνατο του επισμηναγού Νίκου Βασιλείου

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επισμηναγός Νίκος Βασιλείου είναι ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε το πρωί της Τρίτης 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης.

Στην ανακοίνωση του ΓΕΑ αναφέρεται: «Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος».

Συλλυπητήρια Βούτση

Τη βαθιά θλίψη του για τον άδικο χαμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, Νικόλαου Βασιλείου, που κατέπεσε σήμερα κοντά στη Σπάρτη, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του για την απώλεια του δικού τους ανθρώπου, πατέρα ανήλικων παιδιών, και στην Πολεμική Αεροπορία που έχασε έναν άξιο κι έμπειρο πιλότο, εν ώρα καθήκοντος» τονίζει, σε γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος της Βουλής.

Μητσοτάκης: Αδικη απώλεια, βαθιά θλίψη

Tη θλίψη του για τον αιφνίδιο χαμό του Επισημναγού, Νικόλαου Βασιλείου εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του Επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Η τόσο άδικη απώλειά του υπογραμμίζει τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εκπαιδεύονται καθημερινά προκειμένου να υπερασπίζονται την ασφάλεια της Πατρίδας μας.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και την οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας».

Κικίλιας: Ανείπωτη θλίψη

«Ανείπωτη θλίψη! Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Συλλυπητήρια Α. Λοβέρδου

«Τιμούμε τον Επισμηναγό Νικόλαο Βασιλείου που έπεσε ευόρκως κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και απευθύνουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και την οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας» τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών και Αμυνας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδoς.

Συλλυπητήρια από το Ποτάμι

«Το Ποτάμι εκφράζει τη λύπη του για το σημερινό συμβάν της πτώσης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 της 120 ΠΕΑ που έχει έδρα την Καλαμάτα και για την αναγκαστική εγκατάλειψή του από τους δύο χειριστές.

Θρηνούμε την απώλεια του χειριστή Επισμηναγού Νικολάου Βασιλείου και εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του τομέα Αμυνας του κόμματος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή