Συνάντηση Γ.Μπουτάρη με τον πρέσβη των ΗΠΑ και τον νέο γενικό πρόξενο

Συνάντηση Γ.Μπουτάρη με τον πρέσβη των ΗΠΑ και τον νέο γενικό πρόξενο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ και τον νέο γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο δημαρχιακό μέγαρο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η παρουσία των ΗΠΑ στην 83η Διεθνή ‘Εκθεση, ως τιμώμενης χώρας και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουν από κοινού ο κεντρικός δήμος, η πρεσβεία, το προξενείο και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες τόνισαν ότι η χώρα τους δίνει ιδιαίτερη σημασία στην καλή συνεργασία με την Ελλάδα, όπως αποδεικνύει η συμμετοχή πολλών μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων, αλλά και η παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη φετινή ΔΕΘ.

Επίσης, οι κύριοι Πάιατ και Φλέγκερ έδειξαν ενδιαφέρον για την πορεία της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης και επισήμαναν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για συνεργασία με το αντίστοιχο ίδρυμα της Ουάσιγκτον.

Ο κ.Μπουτάρης τόνισε ότι επιβεβαιώνονται εκ νέου οι άριστες σχέσεις του δήμου με το Αμερικανικό Προξενείο, ενώ στάθηκε στην αυξημένη έλευση Αμερικανών επισήμων και επισκεπτών στην πόλη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

Ο κ.Πάιατ κατά τη διάρκεια της συνάντησης χάρισε στον κ.Μπουτάρη ένα βιβλίο με τον Έλβις Πρίσλεϊ λέγοντας του χαρακτηριστικά "επειδή είσαι ροκ σταρ". Παρόντες ήταν επίσης η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή