Συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία εστία, στην αριστερή πλευρά στην πλώρη του πλοίου, έχει περιοριστεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία στο ισόγειο γκαράζ του «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της νύχτας απαντλήθηκαν αρκετές ποσότητες νερού από το εσωτερικό του πλοίου που είχε πάρει μερική κλίση, ενώ σήμερα οι πυροσβέστες επιχειρούν να προσεγγίσουν και σε άλλα σημεία του γκαράζ που δεν ήταν μέχρι τώρα προσβάσιμα.

Συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-1

Ο καπνός στο μεγαλύτερο μέρος του πλοίου έχει περιοριστεί και χθες άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου προκειμένου να γίνει μερική απομάκρυνση 19 φορτηγών και να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών. Οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του πλοίου παραμένουν υψηλές και οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του πλοίου προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 40 άτομα με 15 οχήματα και 20 άνδρες της ΕΜΑΚ.

Συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-2

Όταν η φωτιά τεθεί υπό πλήρη έλεγχο αναμένεται να ξεκινήσει η εκκένωση του πλοίου από τα οχήματα και τα φορτηγά. Σημειώνεται, ότι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είχε αποπλεύσει την Τρίτη 28/08 στις 22:00 από τον Πειραιά για τα Χανιά, επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά στην ακτή Ξαβερίου και αποβίβασε με ασφάλεια τους 875 επιβάτες και το βοηθητικό προσωπικό από τα 140 άτομα πλήρωμα.

Συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»-3

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή