Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 87 μετανάστες στα ανοιχτά της Κεφαλονιάς

Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 87 μετανάστες στα ανοιχτά της Κεφαλονιάς

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κλειστό γυμναστήριο Αργοστολίου θα περάσουν το βράδυ τους, οι 87 πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες, που εντοπίστηκαν σήμερα το απόγευμα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κεφαλονιάς και Ζακύνθου, από σκάφος του λιμεναρχείου Κεφαλονιάς.

Αναλυτικότερα, μετά την λεπτομερή απογραφή από το λιμεναρχείο Κεφαλονιάς, εντοπίστηκαν 72 άνδρες, 6 γυναίκες και 9 πολύ μικρά παιδιά. Οι περισσότεροι είναι από τη Συρία. Αύριο το πρωί αναχωρούν με ειδικά ναυλωμένα λεωφορεία από τη Περιφέρεια, για την Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις μέχρι τώρα καταθέσεις, οι 87 αλλοδαποί είχαν προορισμό την Ιταλία, ενώ αξίζει να αναφερθεί, ότι στα χέρια των αντρών της λιμενικής αρχής Κεφαλονιάς, βρίσκονται δύο διακινητές.

Στο λιμάνι του Αργοστολίου είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, ώστε να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες, νερό, τρόφιμα και είδη ρουχισμού στους μετανάστες, ενώ τοπικές επιχειρήσεις του νησιού έχουν συνδράμει το έργο της Περιφερειακής Ενότητας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή