Τρεις συνθέτες ενώνουν τις δυνάμεις τους

Τρεις συνθέτες ενώνουν τις δυνάμεις τους

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις μεγάλες προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν σκοπό που πραγματικά το αξίζει. Ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Γιώργος Θεοφάνους συναντιούνται στη σκηνή του Ηρωδείου την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, σε μια βραδιά της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν στο «Μαζί για το Παιδί». Πρόκειται για μια ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων που εργάζονται, από το 1996, για την ευημερία παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Η ένωση και τα μέλη της προσφέρουν υπηρεσίες σε περισσότερα από 30.000 παιδιά ετησίως, εκ των οποίων στα 10.000 σε συστηματική βάση.

Το αφοσιωμένο διοικητικό συμβούλιο –με πρόεδρο την Αλεξάνδρα Μαρτίνου– έχει καταφέρει να ενδυναμώσει το πνεύμα συνέργειας ανάμεσα στους φορείς παιδικής προστασίας. Με 22 χρόνια δράσης στο ενεργητικό της, η ένωση αυτή επιτελεί σπουδαίο έργο, ιδιαίτερα τα δύσκολα χρόνια της κρίσης στη χώρα μας. Χάρη στα μέλη της έχει δημιουργηθεί ένα

μεγάλο και αξιόπιστο δίκτυο που πραγματικά καλύπτει πολλούς, διαφορετικούς τομείς. Δεν είναι μόνον η φροντίδα που παρέχεται σε εξατομικευμένες περιπτώσεις, αλλά η συνολική και συστηματική προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να μη διαρραγεί η κοινωνική συνοχή.

Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συνεισφορά της ένωσης, οι τρεις συνθέτες ανταποκρίθηκαν με πολύ μεγάλη χαρά στην πρόσκληση να εμφανιστούν μαζί στο αρχαίο ωδείο. Το ωραίο στοιχείο της εμφάνισης αυτής θα είναι τα τρία πιάνα τους. Ολοι μαζί αλλά και ο καθένας χωριστά θα θυμηθούν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Σε αυτή τη μουσική αναδρομή θα τους συντροφεύσουν οι Μελίνα Ασλανίδου, Σοφία Βόσσου, Ευρυδίκη, Δάκης, Χρήστος Μάστορας, Δημήτρης Μπάσης, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Demy. Την παρέα τους θα πλαισιώσουν οι ερμηνευτές Ακης Δείξιμος, Σπύρος Κλείσας, Δήμητρα Σταθοπούλου, Μαίρη Στεφανακίδη και Βάλια Σωμαράκη. Παράλληλα, η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου θα δώσει έναν τρυφερό τόνο στη συναυλία. Η τιμή των εισιτηρίων ξεκινά από τα 15 ευρώ για τους φοιτητές και φτάνει μέχρι και τα 70 ευρώ για τη διακεκριμένη ζώνη. Προπώληση γίνεται από την Ticket Services.

Η Σοφία Βάρη ξανά στο ελληνικό φως

«Είμαι και αισθάνομαι Ελληνίδα από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Αυτός είναι ο τόπος μου, είναι το αίμα μου», έλεγε η Σοφία Βάρη σε παλαιότερη συνέντευξή της στην «Κ» με αφορμή την τότε αναδρομική της στο Μουσείο Γουλανδρή, στην Ανδρο. Η σπουδαία γλύπτρια της διασποράς έχει κάνει εκθέσεις στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Χθες το μεσημέρι, που παρουσίασε για πρώτη φορά στους δημοσιογράφους τα έργα της υπαίθριας ατομικής της στο Κέντρο Πολιτισμού του ΙΣΝ, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά και την υπερηφάνειά της. Η αίσθηση που είχε είναι ότι ξαναγύρισε σπίτι της.

 

Τα εγκαίνια είναι αύριο 1η Σεπτεμβρίου, με τα 16 ασπρόμαυρα γλυπτά της δίπλα στο νερό του Καναλιού να ασκούν πραγματική μαγνητική έλξη στο βλέμμα. Ηταν μια μικρή αποκάλυψη να βλέπει κανείς το ωραίο περιβάλλον του ΚΠΙΣΝ να ζευγαρώνει με την τέχνη. Τελειομανής και μεθοδική με τη δουλειά της, η Βάρη πρόσεξε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Μαζί με τη στενή της συνεργάτιδα και φίλη Μάγδα Μπαλτογιάννη και τον Ιταλό Ντάντε Μπενεντέτι φρόντισαν τα πάντα.

 

Ως ανάπαυλα από την εργασία ήρθε η επίσκεψη στη γειτονική ψαροταβέρνα του Πεζούλα. Με τον σύζυγό της, τον διάσημο Κολομβιανό γλύπτη Φερνάντο Μποτέρο (που φωτογραφήθηκε με πολύ καμάρι δίπλα στην ελληνική σημαία), απόλαυσαν αθερίνα και καλαμάρι με βραστά χόρτα και παγωμένη Μαλαγουζιά. Παραχώρησε τις φωτογραφίες στη στήλη ως τεκμήριο των αθηναϊκών της πεπραγμένων και την ευχαριστούμε πολύ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή