Για τρίτη ημέρα καίει η φωτιά στο «Ελ. Βενιζέλος»

Για τρίτη ημέρα καίει η φωτιά στο «Ελ. Βενιζέλος»

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φωτιά στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» καίει ακόμη και σήμερα, τρεις ημέρες αφότου ξέσπασε, ενώ βρίσκονταν εν πλω από Πειραιά προς Χανιά.

Κάθε φορά που οι πυροσβέστες επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά σε κάποιο σημείο του πλοίου, υψώνεται έντονος καπνός ο οποίος δυσχεραίνει το έργο τους.

Από τα 80 φορτηγά και 152 οχήματα που υπήρχαν στο πλοίο, μέχρι τις 16:00 της Παρασκευής οι πυροσβέστες είχαν βγάλει εκτός πλοίου 6 φορτηγά, 22 επικαθήμενα, 3 λεωφορεία, 24 ΙΧ και 14 δίκυκλα.

Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής, το «Ελ. Βενιζέλος» πήρε απότομα κλίση 7 μοιρών καθώς την ώρα που μετακινούνταν μία νταλίκα υπήρξε μετατόπιση φορτίου. Εκκενώθηκε το πλοίο για περίπου δύο ώρες και στη συνέχεια επανήλθε σε ορθή κλίση,

Στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά στο τρίτο γκαράζ ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 28 Αυγούστου, προς τα Χανιά, κοντά στη νησίδα του Αγ. Γεωργίου. Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά, αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή