Πρώτη ελληνική ορειβατική αποστολή στο όρος Μανασλού των Ιμαλαΐων

Πρώτη ελληνική ορειβατική αποστολή στο όρος Μανασλού των Ιμαλαΐων

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά μία έλληνική ορειβατική αποστολή θα επιχειρήσει να κατακτήσει την όγδοη υψηλότερη κορυφή στον κόσμο, στο βουνό Μανασλού των Ιμαλαΐων και συγκεκριμένα στην περιοχή Μανσίρ Χιμάλ του Νεπάλ.

Τα μέλη της ομάδας είναι ο Αντώνης Συκάρης, ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες ορειβάτες, με πολλές ορειβατικές επιτυχίες στο ενεργητικό του, και ο Γιώργος Μαρίνος, ένας ταλαντούχος ορειβάτης με επιτυχή δράση σε βουνά της Ελλάδας της Ευρώπης και με πιο  και με πιο πρόσφατη την ανάβαση του στην υψηλότερη κορυφή της βόρειας Αμερικής, το βουνό Ντενάλι της Αλάσκας, σε υψόμετρο 6.159 μέτρων. Όσον αφορά τον Συκάρη, το 2017 ανέβηκε μαζί με τον Μάικ Ευμορφίδη στην κορυφή του κόσμου, στο Έβερεστ των Ιμαλαΐων, και στις 20 Μαΐου του 2018 έφτασε στην κορυφή του βουνού Κανγκτσενγιούνγκα, την τρίτη ψηλότερη κορυφή του κόσμου, μαζί με τον Φώτη Θεοχάρη.

Το βουνό Μανασλού, το όνομα του οποίου σημαίνει «βουνό του πνεύματος», κατακτήθηκε για πρώτη φορά το 1956 από τους Τόσιο Ιμανίσι και Γκιαλζεν Νόρμπου, μέλη μιας ιαπωνικής αποστολής. Καθότι οι Ιάπωνες έχουν τα πρωτεία της κατάκτησης του συγκεκριμένου βουνού, θεωρούν το Μανασλού «το βουνό τους», όπως οι Βρετανοί θεωρούν το Έβερεστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 64 ορειβάτες έχουν χάσει την ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να κατακτήσουν την κορυφή του, κυρίως από φονικές χιονοστιβάδες που βάλουν την διαδρομή προς αυτή. Η ελληνική αποστολή θα ξεκινήσει από την Αθήνα μεσω Ντουμπάϊ για Κατμαντού σήμερα, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, και ώρα 23:10, με την πτήση ΕΚ 104 της Emirates.

Το όλο εγχείρημα θα διαρκέσει περίπου ενάμιση μήνα. Πιο συγκεκριμένα, η ανάβαση θα επιχειρηθεί από τη βορειανατολική κόψη του βουνού, με στάσεις τα παρακάτω camps στα συγκεκριμένα υψόμετρα:

– Base camp: 4400m

– Camp1: 5800m

– Camp 2 :6400m

– Camp 3: 6800m

– Camp 4 : 7450m

Η συγκεκριμένη ορειβατική αποστολή τελείται υπο την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Ορειβατών, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή