Εναρξη εργασιών ανακαίνισης στην πρεσβεία ΗΠΑ

Εναρξη εργασιών ανακαίνισης στην πρεσβεία ΗΠΑ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έναρξη των έργων ανακαίνισης του ιστορικού κτιρίου της αμερικανικής πρεσβείας στη Βασιλίσσης Σοφίας, που σχεδίασε ο Βάλτερ Γκρόπιους προ 60 ετών, εγκαινίασαν χθες ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρεϊ Πάιατ και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα έργο τεραστίων διαστάσεων για τα δεδομένα της Αθήνας, καθώς ο προϋπολογισμός του υπολογίζεται στα 342 εκατ. δολάρια και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2022, υπό τον επίβλεψη του αρχιτεκτονικού γραφείου της Αν Μπέχα στη Βοστώνη. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το έργο θα συνεισφέρει 1,2 εκατ. δολάρια στην οικονομία της Αθήνας για κάθε μήνα, ενώ σε αυτό θα απασχοληθούν συνολικά 620 άτομα, εκ των οποίων οι 500 θα είναι Ελληνες.

«Είναι μια πολύ σημαντική εβδομάδα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις», είπε ο κ. Πάιατ, κατά τη διάρκεια της τελετής, αναφερόμενος στην 83η ΔΕΘ η οποία εγκαινιάζεται τις επόμενες ημέρες με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ. «Είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τις διμερείς σχέσεις, οι οποίες αναπτύσσονται πολύπλευρα στους τομείς της άμυνας, της ενέργειας, των επενδύσεων, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης» επισήμανε, ενώ περιέγραψε το 2018 ως εξαιρετικά σημαντική χρονιά, καθώς η Ελλάδα επιστρέφει στην οικονομική ανάπτυξη. «Η επέκταση του κτιρίου της πρεσβείας υποδηλώνει την αξία που δίνουν οι ΗΠΑ στις σχέσεις με την Ελλάδα και αποτελεί ένδειξη της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωσή τους», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Καμίνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή