Την εκδίωξή τους από τα δικαστήρια καταγγέλλουν οι φωτοτύπες

Την εκδίωξή τους από τα δικαστήρια καταγγέλλουν οι φωτοτύπες

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέρες αγωνίας περνούν είκοσι οικογένειες, οι οποίες εργάζονται ως φωτοτύπες στην Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο της Αθήνας, μετά την προκήρυξη διαγωνισμού από το ΤΕΘΑ (ταμείο Εθνικής Άμυνας) για την μίσθωση χώρων, προκειμένου να λειτουργήσουν ιδιώτες τα φωτοτυπικά μηχανήματα.

Στην πλειοψηφία τους, οι ήδη εργαζόμενοι, απασχολούνται για περισσότερα από είκοσι χρόνια στα δικαστήρια, με άδειες που τους έχουν χορηγηθεί από τον ΔΣΑ και έχουν επικυρωθεί από την Εισαγγελία και το Πρωτοδικείο.

Ο διαγωνισμός έχει ανακληθεί τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν, ωστόσο άναψε εκ νέου το πράσινο φως για την διεξαγωγή του, με τους εργαζόμενους να ζητούν και πάλι την ανάκληση του με προσφυγή τους, η οποία θα συζητηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι επιχειρείται η εκδίωξη τους απο τα δικαστήρια, με την εμφάνιση των ίδιων ως παράνομων, ενώ κάνουν λόγο για φωτογραφικό διαγωνισμό, αφού προβλέπεται συγκεκριμένος τύπος μηχανημάτων.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:  «εδώ και δύο χρόνια μεγάλες εταιρίες που διαθέτουν κεφάλαια και δυνατότητα παρεμβάσεων μέσω φωτογραφικών διαγωνισμών θέλουν να «πατήσουν» πόδι στο Πρωτοδικείο και στην Εισαγγελία Αθηνών, μέσω του ΤΕΘΑ. Έτσι προκηρύσσονται διαγωνισμοί με φωτογραφικές διατάξεις για την παροχή συγκεκριμένου και μόνο τύπου μηχανήματος (!!!), ενώ παράλληλα προβλέπονται εξωπραγματικά μισθώματα, με βάση αναξιόπιστες οικονομικές μελέτες''.

Οι επιτηδευματίες προχωρούν σε αποχή από τα καθήκοντά τους, ζητώντας την κατανόηση των δικηγόρων, των οποίων θα δυσχεράνουν το έργο, ενόψει και της έναρξης του νέου δικαστικού έτους.

Από την πλευρά του ο ΔΣΑ, νοίκιασε πέντε φωτοτυπικά μηχανήματα, τα οποία θα τοποθετηθούν στα κτίρια 2,5,7,9, και 12, και θα λειτουργούν με υπαλλήλους του συλλόγου, για την εξυπηρέτηση των μελών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή