Νεφώσεις και βροχές το Σάββατο

Νεφώσεις και βροχές το Σάββατο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους και περιόδους θα είναι αυξημένες, αναμένονται το Σάββατο.

Ασθενείς βροχοπτώσεις αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο, που από το πρωί θα επεκταθούν σταδιακά στην ηπειρωτική χώρα και θα ενισχυθούν. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την Εύβοια.

Ο καιρός θα βελτιωθεί προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρά θα είναι σχετικά αυξημένες, στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, την Ήπειρο, το Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 2 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα κεντρικά από 20 έως 34, στα νότια από 21 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 29, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 18 έως 30, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 32, και στην Κρήτη από 19 έως 31.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, με εξαίρεση το Θερμαϊκό και τις Σποράδες όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, ενώ τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες θα σημειωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρά θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά του νομού θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στον υπόλοιπο νομό οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή