ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τρεις σφαίρες δολοφόνησαν τον φαρμακοποιό

me-treis-sfaires-dolofonisan-ton-farmakopoio-2271660
Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του 57χρονου φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό.
 
Ωστόσο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θεωρούν πιθανότερο το σενάριο, η δολοφονία να έχει ως αιτία το ξεκαθάρισμα προσωπικών ή οικονομικών διαφορών.
 
Χθες η σύζυγος του θύματος έδωσε μια πρώτη κατάθεση, στην οποία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανέφερε  ότι ο σύζυγός της δεν δεχόταν απειλές.
 
Δεν ήταν επίσης σε θέση να προσδιορίσει το πιθανό κίνητρο του φόνου. Ωστόσο οι επόμενες καταθέσεις που θα δώσει καθώς και αυτές άλλων μαρτύρων ενδεχομένως να ρίξουν φως στη σκοτεινή υπόθεση.
 
Ο άτυχος φαρμακοποιός πυροβολήθηκε τρεις φορές στο κεφάλι και το σώμα το πρωί του Σαββάτου στο Νέο Ψυχικό, την ώρα που έβγαινε με το αυτοκίνητό του από το κλειστό γκαράζ του σπιτιού του στη συμβολή των οδών Ιωνίας και Πλαστήρα.
 
me-treis-sfaires-dolofonisan-ton-farmakopoio0
O δράστης πλησίασε το αυτοκίνητο ενώ αυτό ανέβαινε τη ράμπα του γκαράζ, άνοιξε την πόρτα και πυροβόλησε σχεδόν εξ' επαφής τον 57χρονο. Οι κινήσεις του και ο τρόπος που έδρασε προδίδουν μία ξεκάθαρα ανθρωποκτόνο πρόθεση, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση.
 
Τα όπλο του φονικού πιθανολογείται ότι είναι μικρού διαμετρήματος. Στο σημείο δεν βρέθηκαν μεν κάλυκες, αλλά εκτιμάται ότι οι βολές ρίχτηκαν πιθανόν με περίστροφο.
 
me-treis-sfaires-dolofonisan-ton-farmakopoio2
 
Από όλα τα συγκεντρωθέντα στοιχεία προκύπτει με βεβαιότητα ότι ο δράστης που έγινε αντιληπτός ήταν ένας, πιθανολογείται ωστόσο και η παρουσία κάποιου συνεργού.
 
Τέλος, πληροφορίες που θέλουν το φόνο να συνδέεται με την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου διαψεύδονται από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν την ευθύνη της έρευνας.