Οικονομικές διαφορές, πιθανότερο κίνητρο για τον φόνο του φαρμακοποιού

Οικονομικές διαφορές, πιθανότερο κίνητρο για τον φόνο του φαρμακοποιού

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι οικονομικές διαφορές θεωρούνται από την ΕΛ.ΑΣ. το επικρατέστερο κίνητρο της δολοφονίας του φαρμακοποιού Β. Φ., το πρωί του Σαββάτου, έξω από το σπίτι του στο Νέο Ψυχικό. Ο 58χρονος άνδρας δέχθηκε τρεις σφαίρες στο στήθος και στο κεφάλι πιθανόν από περίστροφο μικρού διαμετρήματος και υπέκυψε στα τραύματά του πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Τη στιγμή της ένοπλης επίθεσης, το θύμα έβγαινε με το αυτοκίνητό του, μια μαύρη Μερσεντές, από το υπόγειο γκαράζ του σπιτιού του. Ο δράστης τον πλησίασε στη ράμπα του γκαράζ και μάλιστα φέρεται να προσπάθησε να του ανοίξει την πόρτα πριν τον πυροβολήσει τουλάχιστον τρεις φορές, σχεδόν εξ επαφής. Το τζάμι του οδηγού φέρει τρύπα από σφαίρα, ενώ κλιμάκια αστυνομικών της σήμανσης έχουν προχωρήσει σε ενδελεχή «εξερεύνηση» του αυτοκινήτου για το ενδεχόμενο ο δράστης να άφησε το δακτυλικό ή το γενετικό του αποτύπωμα στο αμάξωμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών, ο δολοφόνος διέφυγε πεζή από το σημείο, ενώ αξιολογούνται μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες επιβιβάστηκε σε Ι.Χ. που τον περίμενε συνεργός του. Οι αστυνομικοί που μετέχουν στην έρευνα δεν επιβεβαιώνουν ούτε όμως διαψεύδουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το θύμα αναγνώρισε τον δολοφόνο του, καθώς και ότι είχε μαζί του ένα σύντομο διάλογο πριν δεχθεί τους πυροβολισμούς. Ο 58χρονος ουδέποτε είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών αναζητούν πληροφορίες από πρόσωπα του συγγενικού, φιλικού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του θύματος.

Ηδη, η σύζυγός του έδωσε κατάθεση στην Ασφάλεια, ενώ γίνεται προσπάθεια να συλλεγεί υλικό από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν τόσο στο σημείο του φόνου όσο και την ευρύτερη περιοχή. Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν προσδιορίσει με ακρίβεια το κίνητρο της δολοφονίας, ωστόσο, θεωρούν πιθανότερο να πρόκειται για ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών. Μάλιστα, εξετάζουν δύο υποθέσεις στις οποίες είχε ανάμειξη ο 58χρονος. Η πρώτη αφορά αντιπαράθεσή του με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου αναφορικά με αγορά οικοπέδου στην Πελοπόννησο και η δεύτερη αντιδικία του φαρμακοποιού με δικηγόρο, που είχε ως κατάληξη την κατάσχεση ακινήτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή