Αλλάζει ο καιρός την Τετάρτη – Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει ο καιρός την Τετάρτη – Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταβολή του καιρού κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα περιμένουμε την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018.

Αρχικά τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην Εύβοια, στις Σποράδες, στο Κεντρικό Αιγαίο και πιθανόν κατά τόπους στις Βόρειες Κυκλάδες, στην Κρήτη και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Από τις απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκη, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στο Νότιο Ιόνιο, σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Τα φαινόμενα κατά τις βραδινές ώρες, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στην Κρήτη ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 28 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 31 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 18 έως 29 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιοι οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών. Προς το βράδυ ο καιρός ενδέχεται να επιδεινωθεί και να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού ανά την Ελλάδα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή