Ραντεβού με τους δολοφόνους για τον 51χρονο

Ραντεβού με τους δολοφόνους για τον 51χρονο

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραντεβού με τους δολοφόνους του έξω από το νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής είχε ο 51χρονος Β.Χ., ο οποίος έπεσε νεκρός από καταιγισμό πυρών το βράδυ της Δευτέρας. Το θύμα είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, μάρκας Fiat, μερικά μόλις μέτρα από την είσοδο του νεκροταφείου στην οδό Νεαπόλεως και όλα δείχνουν ότι είχε προκαθορισμένη συνάντηση με άγνωστα άτομα. Λίγο μετά τις 9.30 μ.μ., ο δολοφόνος του πλησίασε την πόρτα του οδηγού και από το ανοικτό παράθυρο πυροβόλησε τουλάχιστον έξι φορές τον 51χρονο από κοντινή απόσταση. Το θύμα φέρει θανατηφόρα τραύματα στο κεφάλι, στον λαιμό και στο στήθος από πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Στο σημείο του φόνου βρέθηκαν τέσσερις κάλυκες και δύο βολίδες. Περίοικοι κατέθεσαν ότι αμέσως μετά τους πυροβολισμούς άκουσαν μια μηχανή μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από το σημείο. Μέχρι χθες το βράδυ, πάντως, ουδείς είχε δώσει περιγραφή της μοτοσικλέτας ή των δραστών, αν και πιθανολογείται ότι ήταν τουλάχιστον δύο, ο εκτελεστής του 51χρονου και ο οδηγός της μηχανής, επιφορτισμένος με τη διαφυγή τους από τη σκηνή του εγκλήματος.

Ο Β.Χ. φέρεται να ανήκε στη σφαίρα επιρροής εμπλεκομένου στο λεγόμενο «συνδικάτο του εγκλήματος», το οποίο έδρασε τη δεκαετία του ’90 και επιπλέον είχε κατηγορηθεί για ένοπλες ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας, το 2012, εις βάρος ενός ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Κρήτη. Για ηθική αυτουργία στην ίδια υπόθεση είχε κατηγορηθεί γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος εκείνη την περίοδο βρισκόταν κρατούμενος στον Κορυδαλλό για απάτη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε πληρώσει 50.000 ευρώ για τη δολοφονία του άλλοτε φίλου και συνεταίρου του, μέσα στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη. Αρχικά, το συμβόλαιο είχε αναλάβει να εκτελέσει ο 51χρονος, θύμα της προχθεσινής δολοφονίας, ωστόσο, καθότι είχε καθυστερήσει να εισπράξει την αμοιβή του ύψους 25.000 ευρώ, είχε τελικά αρνηθεί να συμμετάσχει στο «εγχείρημα». Το θύμα εκείνης της επίθεσης είχε παραλάβει μια ανθοδέσμη παγιδευμένη με χειροβομβίδα και από την έκρηξη είχε τραυματιστεί σοβαρά σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Το 2009, ο 51χρονος Β.Χ. είχε συλληφθεί και από την Αντιτρομοκρατική έπειτα από καταδίωξη στη λεωφόρο Μαρκοπούλου. Καθόταν στη θέση του συνοδηγού ενός Ι.Χ. που οδηγούσε παλιός αναρχικός. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου αστυνομικοί είχαν βρει όπλα, αλεξίσφαιρα γιλέκα, φορητούς ασυρμάτους και διαρρηκτικά εργαλεία.

Δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για την πιο πρόσφατη δραστηριότητα του 51χρονου. Σύμφωνα με ορισμένες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, διατηρούσε επαφές με ομάδα γνωστού μπράβου που έχει συσχετιστεί με αρκετές από τις πρόσφατες δολοφονίες για την επικυριαρχία στη «νύχτα». Σε αυτή την περίπτωση η δολοφονία του έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των θυμάτων του πολέμου μεταξύ αντίπαλων ομάδων μπράβων, που μόνο στη διάρκεια των τελευταίων μηνών μετράει περισσότερα από πέντε θύματα. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες συσχετίζουν το θύμα με υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών (ο ίδιος φέρεται να ήταν τοξικομανής) και επομένως οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών διερευνούν το ενδεχόμενο πίσω από τον φόνο να κρύβονται σκοτεινές δοσοληψίες για ναρκωτικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή