ΕΥΑΘ: Απολύτως ασφαλές προς πόση το νερό στη Θεσσαλονίκη

ΕΥΑΘ: Απολύτως ασφαλές προς πόση το νερό στη Θεσσαλονίκη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απολύτως ασφαλές προς πόση είναι το νερό που φτάνει στις βρύσες των Θεσσαλονικέων, όπως διαβεβαιώνει με σημερινή ανακοίνωσή της η Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε (ΕΥΑΘ ΑΕ), σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, που αφορά στην πορεία της εισαγγελικής έρευνας για την εμφάνιση υδρογονανθράκων στο νερό του Αλιάκμονα τον περασμένο Ιανουάριο.

«Ουδέποτε, ούτε βεβαίως κατά τη διάρκεια της εμφάνισης υδρογονανθράκων στις αρχές Ιανουαρίου στο νερό του Αλιάκμονα, δόθηκε στο δίκτυο του πολεοδομικού συγκροτήματος νερό που να μην πληροί απολύτως τις σχετικές προδιαγραφές της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε πριν από την είσοδο του νερού στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης, στη δεξαμενή Δ2, και λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε στην "έξοδό του" προς το δίκτυο ύδρευσης της πόλης να διατηρεί τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά του» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία μέτρα είχαν ληφθεί από την ΕΥΑΘ και πριν από την εγκατάσταση, καθώς εγκαταστάθηκαν πλωτά και μόνιμα φράγματα και αυξήθηκε η παροχή στη συνδετήρια διώρυγα του Αλιάκμονα, με αποτέλεσμα το νερό που φτάνει στο δίκτυο να είναι «σε κάθε περίπτωση απολύτως ασφαλές».

Η ΕΥΑΘ διαβεβαιώνει ακόμη ότι παρότι έκτοτε δεν έχει σημειωθεί άλλο περιστατικό εμφάνισης υδρογονανθράκων, η ΕΥΑΘ συνεχίζει με την ίδια ένταση και συχνότητα αυτοψίες και ελέγχους, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, ακόμη και πέραν αυτών που προβλέπει η νομοθεσία. «Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε με πρωτοβουλία της ίδιας της ΕΥΑΘ, ώστε να διαπιστωθεί η πηγή της ρύπανσης (…) Με ενδιαφέρον αναμένει και η ίδια η ΕΥΑΘ την κατάληξη της εισαγγελικής έρευνας για τη διακρίβωση της πηγής της ρύπανσης του Ιανουαρίου του 2018» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή