ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στη χώρα με βάρκα από τον Εβρο

Μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στη χώρα με βάρκα από τον Εβρο

Με βάρκα από τον Εβρο και με φορτηγό, επιχείρησαν να περάσουν παράνομα στo εσωτερικό της χώρας 50 συνολικά μετανάστες.

Στη μικρή πλαστική βάρκα μεταφέρθηκαν παράνομα εννέα εξ' αυτών από την Τουρκία στην Ελλάδα, ενώ δύο άτομα συνελήφθησαν στην παρέβρια περιοχή του Φυλακτού Eβρου. Σύμφωνα με την αστυνομία, με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα 10 περίπου άτομα που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης ενώ την προανάκριση ενήργησε το αστυνομικό τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

Μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στη χώρα με βάρκα από τον Εβρο-1
H φωτογραφία με την πλαστική βάρκα και δύο κουπιά που παραχώρησε η αστυνομία

Παράλληλα, συνελήφθη ένα ακόμη άτομο, στην εθνική οδό Ορμενίου-Αρδανίου, καθώς μετέφερε με φορτηγό στο εσωτερικό της χώρας τους υπόλοιπους 41 μετανάστες. Μάλιστα, όταν οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει, ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Στο ύψος του οικισμού Αρδανίου, το όχημα εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τελικά ακινητοποιήθηκε σε αύλειο τοιχίο οικίας.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίστηκαν 3 από τους διακινούμενους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύονται.

Σημειώνεται δε, ότι ο δράστης κατά τη σύλληψη αντιστάθηκε στους αστυνομικούς και η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της αντίστασης και της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών.