Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομικών: Όχι άλλα εξιλαστήρια θύματα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομικών: Όχι άλλα εξιλαστήρια θύματα

4' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων, από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες όσων έχουν επιτρέψει με τις παραλείψεις και τις αποφάσεις τους, την ανεξέλεγκτη δράση του «Ρουβίκωνα» και όσων κρύβονται πίσω από τις «κουκούλες», κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομικών με αφορμή τη δυσμενή μετάθεση του διοικητή του ΑΤ Ψυχικού, αλλά και την επιστροφή του αστυνομικού που φρουρούσε την πρεσβεία του Ιράν στις περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας μετά την επίθεση «Ρουβίκωνα».

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομικών καλεί τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, να ανακαλέσει την προαναφερόμενη απόφασή του και να προβεί σε ουσιαστικές κινήσεις αφενός προστατεύοντας τον αστυνομικό θεσμό και τους υφισταμένους του από επικίνδυνες και απαξιωτικές επιθέσεις, αφετέρου δε ενισχύοντας το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών με πράξεις ουσίας και όχι εντυπώσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομικών:

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα ότι με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αποσπάται στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Φιλοθέης – Ψυχικού, στην εδαφική αρμοδιότητα του οποίου ανήκει το κτίριο της Πρεσβείας του Ιράν, που δέχθηκε χθες το πρωί επίθεση από κρανοφόρους – μέλη του «Ρουβίκωνα».

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η Ηγεσία αναζητά εξιλαστήρια θύματα προκειμένου να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες όσων έχουν επιτρέψει με τις παραλείψεις και τις αποφάσεις τους, την ανεξέλεγκτη δράση του «Ρουβίκωνα» και όσων κρύβονται πίσω από τις «κουκούλες» του.

Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι με μια απλή μετακίνηση ενός διοικητή, λύθηκε το μείζον πρόβλημα των συγκεκριμένων «ακτιβιστικών δράσεων», που επαναλαμβάνονται με κλιμακούμενη επικινδυνότητα από διετίας, αλλά χωρίς να δίδεται καμία ουσιαστική απάντηση σε πολιτικό και επιχειρησιακό επίπεδο; Διότι αν είναι αυτή η «απάντηση» της Ηγεσίας, τότε όλοι όσοι διοικητές είχαν ανάλογα συμβάντα στην περιοχή ευθύνης τους, θα έπρεπε κατά τον ίδιο τρόπο να έχουν ήδη μετακινηθεί.

Εκτός κι αν η συγκεκριμένη μετακίνηση εξυπηρετεί επικοινωνιακές ανάγκες ή γίνεται ως μέτρο δήθεν «σωφρονισμού» των υπολοίπων, ότι σας «αναμένει το Μεταγωγών», λες και η συγκεκριμένη υπηρεσία πρέπει να θεωρείται υπηρεσία υποδοχής των κατά την αυθαίρετη κρίση της Ηγεσίας, «αποτυχημένων» αστυνομικών.

Αναρωτιόμαστε, επίσης, πώς είναι δυνατόν να στιγματίζεται η ακεραιότητα του οποιουδήποτε αξιωματικού με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν που είναι απολύτως βέβαιο ότι θα επαναληφθεί προσεχώς παραλλαγμένο, και ευχόμαστε να μην αποβεί μοιραίο για κανέναν…

Ας μην προσπαθεί επομένως η Ηγεσία να καλύψει τις ευθύνες της Πολιτικής Ηγεσίας για τη σημερινή κατάσταση της Ελληνικής Αστυνομίας, που είναι αυταπόδεικτες και κραυγαλέες και οι οποίες έχουν αναδειχθεί από την πλευρά μας σε όλους τους τόνους και με κάθε ευκαιρία.

Αναμένουμε από κάθε αρμόδιο να λάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες σε νομοθετικό πλέον επίπεδο για να μπει φραγμός στην προκλητική δράση του «Ρουβίκωνα» και κάθε άλλης μορφής «συλλογικότητας» που όχι μόνο «παίζει» με τη δημόσια ασφάλεια ρισκάροντας ανθρώπινες ζωές, αλλά και που ευτελίζει ταυτόχρονα τους θεσμούς και την ίδια την ελληνική πολιτεία, διεθνώς.

Καλούμε, τέλος τον κ. Αρχηγό, να ανακαλέσει την προαναφερόμενη απόφασή του και να προβεί σε ουσιαστικές κινήσεις αφενός προστατεύοντας τον αστυνομικό θεσμό και τους υφισταμένους του από επικίνδυνες και απαξιωτικές επιθέσεις, αφετέρου δε ενισχύοντας το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών με πράξεις ουσίας και όχι εντυπώσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η Ομοσπονδία μας δηλώνει αλληλέγγυα στο διοικητή του συγκεκριμένου Τμήματος, αλλά και σε όποιον τυχόν άλλο συνάδελφό μας αντιμετωπίσει τέτοια μεταχείριση, εξαντλώντας κάθε πρόσφορο ένδικο μέσο, διότι προφανώς η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη για μας και τους αξιωματικούς που εκπροσωπούμε.

Σωματείο Ειδικών Φρουρών για τις δυσμενείς μεταθέσεις συναδέλφων: Δειλή η Πολιτεία μεταφορτώνει ευθύνες

Για απόφαση αυταρχικού χαρακτήρα και για απόπειρα να μεταφορτωθούν ευθύνες κατηγορεί την Πολιτεία και το Σωματείο Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην ανακοίνωσή τους, οι Ειδικοί Φρουροί κάνουν επίσης λόγο για ανικανότητα της πολιτείας να περιορίσει δια της δικαιοσύνης το φαινόμενο «Ρουβίκωνας» και για αυτό επιχειρούν, όπως τονίζουν, να στρέψουν τα βλέμματα στην ενδεχόμενη ανεπάρκεια του αστυνομικού.

Επίσης, απευθύνουν έκκληση να ανακληθεί η πράξη «εξοστρακισμού» των συναδέλφων, ώστε να «δικαστούν» από τα όργανα της πειθαρχικής δικαιοσύνης και  να αναζητηθούν ευθύνες για το γεγονός ότι ο ασύρματος του συναδέλφου τους ήταν εκτός λειτουργίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α:

«Από την πρώτη στιγμή το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α δια των εκπροσώπων του εξεδήλωσε την αποδοκιμασία του για την κακή εικόνα που προσέδωσε η στάση του συναδέλφου αστυνομικού φρουρού της πρεσβείας του Ιράν.

Όμως:

Είναι επιεικώς απαράδεκτο να επιδιώκεται να «μεταφορτωθεί» η ανικανότητα της πολιτείας να περιορίσει δια της δικαιοσύνης το φαινόμενο Ρουβίκωνας, στρέφοντας επιτηδευμένα τα βλέμματα, στην ενδεχόμενη ανεπάρκεια του αστυνομικού.

Το ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΝΟ των πράξεων της συλλογικότητας έχει κριθεί επαλειμμένα με την σύλληψη δεκάδων μελών τους από την αστυνομία και την επιστροφή τους στο «θεάρεστο έργο» των καταστροφών, ατιμώρητοι, και λίγα λεπτά μετά την απομάκρυνση τους από την έδρα του δικαστηρίου.

Ίσως έστω  για πρώτη φορά, θα έπρεπε να αναζητηθούν και ευθύνες για τους εγκληματικά ανεύθυνο υπευθύνους που διατηρούν το σύστημα επικοινωνίας της αστυνομίας «κωφάλαλο» και στο γεγονός ότι ο ασύρματος του συναδέλφου στην πρεσβεία του Ιράν  ήταν εκτός λειτουργίας!!!

Το ΣΕΦΕΑΑ έχει γίνει γραφικό καταγγέλλοντας καθημερινά αυτή την εγκληματική ανεπάρκεια .

Επίσης, με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τις διοικητικές πράξεις -αποφάσεις  εξοστρακισμού, του Διοικητή του Τμήματος και του Αστυνομικού σκοπού, πρακτικές που μας αναγάγουν σε εποχές ανυπαρξίας Δικαίου, τόσο ποινικού όσο και πειθαρχικού, σε τακτικές εκδικητικές και τιμωρητικές, που απαξιώνουν την Δημοκρατική λειτουργία εντός του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την ανικανότητα μας να τιμωρήσουμε αυτούς που καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία αποτελεί πράξη δειλίας όταν επιδιώκουμε να  την μεταφορτώσουμε σε αστυνομικούς που δεν φέρουν καμιά ευθύνη για την «επέλαση» των συλλογικοτήτων στην Αττική.

Καλούμε λοιπόν την Φυσική Ηγεσία να ανακαλέσει την πράξη «εξοστρακισμού» των συναδέλφων, ώστε να «δικαστούν» από τα όργανα της πειθαρχικής δικαιοσύνης, ταυτιζόμενοι με της αξίες και ιδανικά μιας ευνομούμενης πολιτείας και όχι με αποφάσεις αυταρχικού χαρακτήρα.

Το Δ.Σ του ΣΕΦΕΑΑ προτίθεται να καλύψει νομικά τους συναδέλφους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή