ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεβλήθη η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Ανεβλήθη η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Με αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την εν ψυχρώ δολοφονία μέσα στο γραφείo του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφερόπουλου, που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Οκτώβριο του 2017.

Ομως η δίκη τελικώς διεκόπη για τις 27 του μηνός καθώς κάποιοι από τους αλλοδαπούς κατηγορουμένους δεν είχαν συνηγόρους. Στο δικαστήριο παράστασης πολιτικής αγωγής δήλωσε η οικογένεια του άτυχου Ζαφειρόπουλου ορίζοντας ως εκπροσώπους τους Μάκη Βορίδη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή.

Στο δικαστήριο, μετήχθη και ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος είναι βασικός μάρτυρας στην υπόθεση καθώς ο αδικοχαμένος ποινικολόγος ήταν εκ των συνηγόρων του στη δίκη για το μεγάλο σκάνδαλο υπεξαίρεσης στη δίκη της Energa.

Για την εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, γεγονός πρωτοφανές στα δικαστικά μας χρονικά κατηγορούνται πέντε αλλοδαποί από τους οποίους μόνον τρείς ήταν στο δικαστήριο, ενώ οι άλλοι δύο γνωστοποίησαν ότι δεν επιθυμούν να παραστούν στη διαδικασία.

Οι πέντε κατηγορούμενοι που δικάζονται είναι οι: Μικέλα Κάστριοτ, Αλέξανδρος Μάτα (ο οποίος διαφεύγει), Κλοντιάν Λεκοτσάι, Αρμπερ Μπάκο και Ολντι Ντούλτσε. Οι Κάστριοτ και Μάτα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρηςία, ενώ ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας φέρονται οι υπόλοιποι.