Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Η νομοθεσία διαψεύδει Βίτσα για τη Μόρια

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Η νομοθεσία διαψεύδει Βίτσα για τη Μόρια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στον ισχυρισμό του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα ότι «η Μόρια δεν είναι κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για να εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας», δίνει, με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, παραπέμποντας μάλιστα και σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, «με αφορμή τη δήλωση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα ότι «η Μόρια δεν είναι κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ώστε να εμπίπτει στην ευθύνη της Περιφέρειας», η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4075/2012 άρθρο 58 παράγραφος 3: «…ο Περιφερειάρχης, μετά από προηγούμενη αιτιολογημένη γνωμοδότηση-εισήγηση της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας ή των κατά περίπτωση αρμόδιων φορέων μπορεί να απαγορεύσει τη λειτουργία, πρόσκαιρα ή οριστικά, κάθε επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος ή την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας ή επιτηδεύματος, καθώς και τη χρήση οικείας ή άλλου χώρου που χρησιμοποιείται για διαβίωση αν μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Οι ως άνω επιχειρήσεις, οικείες και χώροι κλείνουν υποχρεωτικά χωρίς άλλες διατυπώσεις και σφραγίζονται από την αρμόδια αστυνομική αρχή».

Σημειώνεται ότι παρά τις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού, τις τελευταίες ημέρες στις υπηρεσίες έχει σημάνει συναγερμός, εφόσον φαίνεται ότι τα περιθώρια διαχείρισης του θέματος στενεύουν υπό την πίεση των αυξημένων ροών αλλά και των τοπικών αρχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή