Πόρος: Ενας συμβολικός αγώνας μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων

Πόρος: Ενας συμβολικός αγώνας μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνας συμβολικός, διεθνής, φιλικός αγώνας σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο νησί του Πόρου.

Ειδικότερα, στo πλαίσιo των εορτασμών για τη συμπλήρωση των εκατόν ενενήντα χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας, το πλήρωμα της ρώσικης φρεγάτας «Admiral Essen», που αγκυροβόλησε για τρεις ημέρες ανατολικά του Πόρου, αντιμετώπισε την τοπική ομάδα του νησιού Ποσειδώνας, σε μια φιλική αναμέτρηση που εξελίχθηκε σε«γιορτή» αθλητισμού.

Πόρος: Ενας συμβολικός αγώνας μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων-1

Με φόντο την επιβλητική ρώσικη φρεγάτα, οι δύο ομάδες, έστειλαν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα για τη φιλία των δύο λαών.

Πόρος: Ενας συμβολικός αγώνας μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων-2

Οι ποδοσφαιριστές της τοπικής ομάδας προσέφεραν την Ελληνική σημαία και τη σημαία του νησιού στους Ρώσους ναύτες, ενώ εκείνοι με τη σειρά τους, τους δώρισαν μια μεγάλη σημαία του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Tην φιλική αναμέτρηση παρακολούθησαν από την κερκίδα ο κυβερνήτης της ρωσικής φρεγάτας, ο δήμαρχος Πόρου και ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως ναυτών.

Πόρος: Ενας συμβολικός αγώνας μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων-3
Πόρος: Ενας συμβολικός αγώνας μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων-4

 

Στο νησί είχε μεταβεί ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, ενώ η Ρωσική πρεσβεία είχε αναρτήσει μηνύματα για την επέτειο των Ελληνορωσικών σχέσεων. «Η χρονιά των ρωσοελληνικών σχέσεων!», σημείωνε χαρακτηριστικά.

 

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί, πως  για πρώτη φορά δημοσιεύτηκαν από την Ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, η εμπιστευτική επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας Καρλ Νεσσελρόντε προς τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια καθώς και η απαντητική επιστολή του Καποδίστρια που επισφράγισαν τη σύναψη των επίσημων σχέσεων των δύο χωρών και τη διεθνή αναγνώριση του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή