Διεθνείς διακρίσεις για την Ιατρική Αθηνών

Διεθνείς διακρίσεις για την Ιατρική Αθηνών

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις πρώτες θέσεις των φετινών διεθνών κατατάξεων βρέθηκε η Ιατρική Σχολή Αθηνών, επιβεβαιώνοντας το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και την ερευνητική συνεισφορά της. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρύτανη του ιδρύματος και καθηγητή στη σχολή, Θάνου Δημόπουλου, η Ιατρική ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 140ή θέση παγκοσμίως στον πίνακα που δημοσιεύει το National Taiwan University (Performance ranking of Scientific Papers). «Κατατάξεις όπως η συγκεκριμένη είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι δεν επηρεάζεται από τους πόρους που διατίθενται σε ερευνητικούς σκοπούς, από τις υποδομές εκπαίδευσης και τα μεμονωμένα επιτεύγματα μελών ΔΕΠ αλλά από τη διαχρονική και υψηλού επιπέδου και συνέπειας επιστημονική έρευνα που λαμβάνει χώρα σε πανεπιστήμια όπως το ΕΚΠΑ», λέει ο κ. Δημόπουλος.

Στη λίστα της Σαγκάης η Ιατρική ΕΚΠΑ συμμετέχει στο top 500 των πανεπιστημίων σε τρία ακαδημαϊκά αντικείμενα έναντι ενός πέρυσι. Στην κατάταξη της QS (Quacquarelli Symonds), η Σχολή βρίσκεται στη 241η θέση.

Εκτός από τις διακρίσεις σε επίπεδο σχολής, υπάρχουν και οι ατομικές διακρίσεις των μελών ΔΕΠ και ερευνητών. Συγκεκριμένα, υπάρχουν δέκα καθηγητές ελληνικών ΑΕΙ με σημαντική ερευνητική απήχηση, και πέντε εξ αυτών προέρχονται από την Ιατρική του ΕΚΠΑ. Πρόκειται για τους Γεώργιο Χρούσο, Θάνο Δημόπουλο, Μαρίνο Δαλάκα, Χαράλαμπο Μουτσόπουλο, Χριστόδουλο Στεφανάδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή