Συνολάκης για Μάτι: Την εντολή εκκένωσης δεν την περιμένεις από τον απλό πυροσβέστη

Συνολάκης για Μάτι: Την εντολή εκκένωσης δεν την περιμένεις από τον απλό πυροσβέστη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες αιχμές για την ολιγωρία των αρχών στην περίπτωση της πυρκαγιάς στο Μάτι, η οποία άφησε στο πέρασμα της 99 νεκρούς. 

«Δεν μπορεί να περιμένουμε από τον πυροσβέστη με τα 1.200 ευρώ να πάρει τέτοιες αποφάσεις (σ.σ. εκκένωσης) αλλά το περιμένουμε από μια ομάδα του κράτους. Η πρώτη βασική υποχρεώση του κράτους είναι να προστατεύει τις ζωές των πολιτών», είπε ο κ. Συνολάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6,

Ο ίδιος τόνισε ότι με βάση τα μοντέλα προσομοίωσης που χρησιμοποίησε «δεν θα είχαμε καθόλου θύματα αν είχε γίνει εκκένωση». «Αλλά και αν πούμε ότι είχαμε καθυστερήσεις, χωρίς καμία εντολή οργανωμένης εκκένωσης, υπάρχει κάποιος που να αμφιβάλει ότι ακόμα και μισή ώρα νωρίτερα να είχε γίνει εκκένωση, θα είχαμε λιγότερα θύματα;», ήταν ο προβληματισμός που εξέφρασε ο κ. Συνολάκης.

«Δεν μπορείς να έχεις ένα τόσο ακραίο φυσικό φαινόμενο και κανείς να μην πει εκκενώστε», συνέχισε ο καθηγητής, επικαλούμενος δεκάδες μαρτυρίες κατοίκων, σύμφωνα με τις οποίες, «κανείς δεν τους είπε σηκωθείτε να φύγετε τώρα, η φωτιά περνάει τη Μαραθώνος». «Στο Βουτζά είχαμε λιγότερα θύματα γιατί έβλεπαν τη φωτιά», προσέθεσε.

Τέλος, αναφορικά με τις αντιδράσεις σχετικά με το πρόσωπό του και την επίθεση του Παύλου Πολάκη, ο κ. Συνολάκης είπε οτι είναι «ανοησία να πυροβολούν τον αγγελιοφόρο. Πρέπει να αποκτήσουμε την κουλτούρα των εκκενώσεων. Όταν ένα φαινόμενο ξεπερνάει τις δυνάμεις μας πρέπει να εκκενώνουμε και ο αγγελιοφόρος είμαι εγώ που λέει ότι πρέπει να αλλάξει και δέχομαι κριτική ότι όσα λέω είναι κομματικά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή