ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβολή για άλλη μια φορά στη δίκη του Κώστα Πάσσαρη

Αναβολή για άλλη μια φορά στη δίκη του Κώστα Πάσσαρη

Μία ακόμη αναβολή για τις 17 Απριλίου 2019 έδωσαν οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για τη δίκη του διαβόητου Κώστα Πάσσαρη, που κρατείται από χρόνια στις ρουμανικές φυλακές. Αν και έχουν περάσει 18 1/2 χρόνια από τοτε που πυροβόλησε και σκότωσε δύο αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν σωφρονιστικό υπάλληλο  κατα την μεταγωγή του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, εντούτοις, ακόμη δεν έχει  καθίσει στο εδώλιο, για να λογοδοτήσει για τις πράξεις  του.

Για άλλη μια φορά η δίκη αναβλήθηκε, εξαιτίας διαφόρων εκκρεμοτήτων που υπάρχουν σχετικά με την προσωρινή παράδοσή του τις ελληνικές δικαστικές αρχές απο τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Γκερλα, στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, όπου κρατείται τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, για μία ακόμη φορά, ο συνήγορος του δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί και να λογοδοτήσει για τα όσα έχει διαπραξει.

«Κάθε αναβολή μας σκοτώνει ξανά. Το άκουσμά της γίνεται σφαίρα στην καρδιά μας. Φοβόμαστε ότι η δίκη δεν θα γίνει ποτέ. Κάνουμε έκκληση να γίνει η δίκη, πριν παραγραφούν τα εγκλήματα», δήλωσε ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων του Κώστα Πάσσαρη, ενώ κατά τη διάρκεια της σύντομης διαδικασίας απόντες ήταν αρκετοί μάρτυρες, καθώς έχουν περάσει πολλά χρόνια από το περιστατικό και πολλοί έχουν πλέον αποβιώσει, γεγονός που προβληματίζει τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι φοβούνται ότι θα γίνει κάποτε η δίκη χωρίς μάρτυρες και χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.