Ταυτοποιήθηκαν 10 άτομα για την επίθεση κατά του Κωνσταντινέα

Ταυτοποιήθηκαν 10 άτομα για την επίθεση κατά του Κωνσταντινέα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά δέκα άτομα ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της επίθεσης εις βάρος του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα, το βράδυ της Κυριακής στην Καλαμάτα. Οι οκτώ απ’ αυτούς συνελήφθησαν εντός των ορίων του αυτοφώρου και χθες βράδυ οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία της Καλαμάτας. Για τους άλλους δύο θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Εις βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και εξύβριση, καθώς φέρονται να πήραν μέρος στον ξυλοδαρμό του βουλευτή, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Καλαμάτας. Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Κωνσταντινέας δέχθηκε επίθεση από 15-20 άτομα κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο, όπου είχε παρακολουθήσει την αναμέτρηση ανάμεσα στην τοπική ομάδα της Καλαμάτας με αντίπαλο τον Πάμισο Μεσσηνίας. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τη στιγμή που ο Μεσσήνιος βουλευτής επιβιβαζόταν στη μηχανή του, σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το γήπεδο, δέχθηκε αρχικά φραστική επίθεση από δύο δράστες, τον αποκάλεσαν «προδότη» και τον κατηγόρησαν ότι «πούλησε τη Μακεδονία». Στη συνέχεια, στο επεισόδιο ενεπλάκησαν άλλα περίπου 15 άτομα. Τον χτύπησαν με κλωτσιές και γροθιές στο κεφάλι και στο σώμα τραυματίζοντάς τον.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, κοντά στο σημείο της επίθεσης βρίσκονται τα γραφεία των οργανωμένων οπαδών της Καλαμάτας, ενώ αρμόδιες αστυνομικές πηγές άφηναν χθες να εννοηθεί το προφανές, ότι οι δράστες ανήκουν και δραστηριοποιούνται στον ακροδεξιό χώρο.

Χθες, εξάλλου φραστική επίθεση από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε ότι δέχθηκε και ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καλαντζής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή