Κύπρος: «Καλά στην υγεία τους» οι δύο 11χρονοι

Κύπρος: «Καλά στην υγεία τους» οι δύο 11χρονοι

3' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσιο τέλος είχε η πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα απαγωγή των δύο ανήλικων μαθητών, από το σχολείο τους στην Λάρνακα. Μετά από επτά ώρες ερευνών της Αστυνομίας ο 35χρονος δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη. Αδιευκρίνιστο παραμένει το κινητρό του.

Ωστόσο μέχρι εκείνη τη στιγμή ολόκληρη η Κύπρος έζησε πρωτοφανείς στιγμές και τα πρώτα ερωτήματα δεν άργησαν ν’ αναδυθούν. Όπως για παράδειγμα το πώς κατάφερε να μπει στην αυλή του σχολείου ο δράστης και να προχωρήσει στην απαγωγή των δυο παιδιών, δίχως να γίνει αντιληπτός.

Λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ, το κυπριακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν από επταμελή πολυθεματική ομάδα ειδικών γιατρών όλες οι ενδεδειγμένες κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις στα δύο 11χρονα παιδιά που απήχθησαν σήμερα το πρωί στη Λάρνακα.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι πληροφορίες και τα γεγονότα είχαν συνεχόμενη ροή με επίκεντρο έναν 35χρονο ο οποίος εισήλθε γύρω στις 7.34 το πρωί της Τρίτης, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Καμάρων, προσεγγίζοντας πέντε μαθητές ισχυριζόμενος πως είναι εκπαιδευτικός.

Ο δράστης έχοντας δέσει με επίδεσμο το χέρι του, ζήτησε από τα πέντε παιδιά να τον βοηθήσουν να μεταφέρει ορισμένα βιβλία από το αυτοκίνητο του εντός του σχολείου, με τα δύο εξ αυτών να τον ακολουθούν.

Όταν κτύπησε το πρώτο κουδούνι και έγινε καταμέτρηση των μαθητών, διαπιστώθηκε ότι οι δύο 11χρονοι απουσίαζαν από την τάξη τους.

Με το που η διεύθυνση του σχολείου διαπίστωσε τι είχε γίνει, ειδοποίησε -αργοπορημένα – την Αστυνομία.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατέφθασαν άμεσα στο σημείο και άρχισαν αμέσως να χτενίζουν την περιοχή. Ελικόπτερα κινητοποιήθηκαν περιμετρικά της περιοχής του σχολείου, ενώ ακόμη και συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας, πραγματοποιούσαν περιπολίες για εντοπισμό των ανήλικων.

Επικεφαλής της επιχείρησης για εντοπισμό των ανηλίκων τέθηκε ο ίδιος ο αρχηγός της Αστυνομίας

Την ίδια ώρα οι εκκλήσεις της Αστυνομίας και των υπουργών, προς του πολίτες, να επικοινωνήσουν σε περίπτωση που γνωρίζουν το οτιδήποτε για την υπόθεση, αλλά και η περιγραφή του δράστη, έπιασε τόπο. Μετά από μερικές ώρες, πολίτης επικοινώνησε με την Αστυνομία αναφέροντας πως ο ύποπτος πιθανώς να διαμένει σε πολυκατοικία πίσω από το σχολείο. Η εν λόγω πληροφορία τελικά αποδείχθηκε ορθή, αφού ο δράστης εντοπίστηκε στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Τύρναβου. Ο ύποπτος 35χρονος συνελήφθη και οι δύο ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

«Εμενε στο διπλανό διαμέρισμα»

Ο πολίτης που έδωσε την πληροφορία στην Αστυνομία για σύλληψη του δράστη, ανέφερε στην «Κ»: «Αναγνώρισα τον δράστη από την περιγραφή της Αστυνομίας.

Έμενε στο διπλανό διαμέρισμα, στον 1ο όροφο. Μου κίνησε την υποψία ότι το αυτοκίνητο του δράστη δεν είχε πινακίδες, και σήμερα είχε».

«Τα παιδιά φαίνονταν σα ναρκωμένα, σε κακή κατάσταση», συμπλήρωσε.

Τα κίνητρα του δράστη

Το γεγονός ότι τα παιδιά ήταν ναρκωμένα, εγείρει με τη σειρά του ερωτήματα εφόσον όπως είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης, κίνητρο του απαγωγέα ήταν τα λύτρα. Ωστόσο, όπως ανέφερε αργότερα στην «Κ», ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, αποκλείεται το ενδεχόμενο ο δράστης να ήθελε να ζητήσει λύτρα. Αν τελικά τα παιδιά ήταν ναρκωμένα και με ποιο τρόπο, είναι κάτι που αναμένεται να διαφανεί μετά από σχετικές εξετάσεις.

Επίσης ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι οκτώ ώρες μετά την απαγωγή, ο απαγωγέας δεν είχε επικοινωνήσει με τους γονείς για λύτρα, την ώρα που έχει αναφερθεί ότι το κίνητρο του, ήταν τα λύτρα. Κατά δεύτερον το ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δράστης άνοιξε ο ίδιος την πόρτα στους αστυνομικούς στο διαμέρισμα, και εκείνοι βρήκαν εν συνεχεία τα παιδιά στο χώρο, σαν μην είχε ιδέα την αναστάτωση που είχε προκληθεί ανά το Παγκύπριο από τις ενέργειές του.

Συγχαρητήρια Αναστασιάδη-Αστυνομίας

Μετά τον επιτυχή εντοπισμό των δύο παιδιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Νέα Υόρκη όπου και βρίσκεται, μέσω ανάρτησης του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έδωσε τα συγχαρητήρια στην Αστυνομία Κύπρου και «σε όλες τις Αρχές της Δημοκρατίας, για την τιτάνια επιχείρηση αλλά και σε όλους τους πολίτες που με πληροφορίες συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων», όπως τόνισε.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες για την ευαισθησία που έδειξαν από την πρώτη στιγμή και για τη βοήθεια που πρόσφεραν στην Αστυνομία. Ο καθένας συνέβαλε με τον τρόπο του, ούτως ώστε να έχουμε αίσιο τέλος στην περιπέτεια των δύο παιδιών και να οδηγηθούμε στη σύλληψη του υπόπτου», ανακοίνωσε η Αστυνομία Κύπρου μετά την σύλληψη του δράστη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή