Δικηγόρος συγγενών θυμάτων στο Μάτι: Μη νόμιμο το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Δικηγόρος συγγενών θυμάτων στο Μάτι: Μη νόμιμο το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μη νόμιμο χαρακτηρίζει το αίτημα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να περιληφθεί στο πόρισμα για την τραγωδία στο Μάτι, και το τμήμα της έρευνας που αφορά στη δημόσια διοίκηση, ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας, Αντώνης Φούσας.

Ο κ. Φούσας σημειώνει ότι η ποινική δίωξη ασκείται κατά τρόπο κυριαρχικό και ανέλεγκτο και επίσης ανεξάρτητο και αυτοτελή από την πειθαρχική διαδικασία της έρευνας.

Επιπλέον, προσθέτει, οι οικογένειες των 99 αναμένουν άμεση περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης και την κίνηση των σχετικών διαδικασιών για την τιμωρία των υπευθύνων και αρμοδίων κρατικών οργάνων.

«Ενόψει τω ανωτέρω, οι συγγενείς των τραγικών θυμάτων σας παρακαλούν να προβείτε στην ανάκληση του εγγράφου σας και να αφήσετε ελεύθερο και απερίσπαστο τον μόνο αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών να ασκήσει κυριαρχικά, ανέλεγκτα και αρμοδίως τα νόμιμα δικαιώματά του», καταλήγει η απευθυνόμενη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτηση του συνηγόρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή