Μάτι: Με αργούς ρυθμούς η συλλογή του αμιάντου

Μάτι: Με αργούς ρυθμούς η συλλογή του αμιάντου

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και με πολλά προβλήματα γίνεται η συλλογή του αμιάντου από τα σπίτια που καταστράφηκαν στο Μάτι.

Οπως επισήμανε χθες η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων, μέχρι στιγμής έχουν καθαριστεί μόλις 8-10 κατοικίες από τις περίπου 300 που έχουν καταστραφεί, και αυτές παράτυπα καθώς δεν έχουν ακόμα υπογραφεί συμβάσεις με τις ειδικευμένες εταιρείες.

Επίσης, οι καθαρισμοί δεν πραγματοποιούνται κατά οικοδομικό τετράγωνο ή δρόμο αλλά σε διαφορετικά σημεία, με αποτέλεσμα να χάνεται χρόνος από τη μεταφορά των εργοταξίων.

Ενα ζήτημα επίσης είναι ότι πολλοί ιδιοκτήτες δεν έχουν εμφανιστεί και έτσι οι εργασίες απομάκρυνσης του επικίνδυνου υλικού να μην μπορούν να προχωρήσουν ελλείψει συναίνεσης.

Τέλος, ορισμένοι ιδιοκτήτες (λόγω καθυστερήσεων ή άγνοιας) απλά απομακρύνουν μόνοι τους τα χαλάσματα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη διασπορά των ινών αμιάντου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή