Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Στη σωστή κατεύθυνση η απόφαση για αναστολή της υποχρεωτικής ιδιωτικής διαμεσολάβησης

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Στη σωστή κατεύθυνση η απόφαση για αναστολή της υποχρεωτικής ιδιωτικής διαμεσολάβησης

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σωστή κατεύθυνση κινείται η χθεσινή απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου να αναστείλει έως 16 Σεπτεμβρίου 2019 την έναρξη ισχύος του άρθρου 182 του νόμου 4512/2018, για την υποχρεωτική ιδιωτική διαμεσολάβηση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).

Ειδικότερα, η ΕΔΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Η χθεσινή απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να αναστείλει την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για την υποχρεωτική ιδιωτική διαμεσολάβηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Είναι ένα ζήτημα κομβικής σημασίας για τη διατήρηση της ελεύθερης και ακώλυτης πρόσβασης του πολίτη στο φυσικό του δικαστή, ζήτημα για το οποίο η Ένωση έδωσε μάχη με όλες τις δυνάμεις της από την αρχή. Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και η συνακόλουθη αναστολή του νόμου δικαίωσαν τις θέσεις και τις προσπάθειές μας. Οι συνθήκες είναι πια ώριμες για την ουσιαστική συζήτηση της μελέτης που καταθέσαμε για την εισαγωγή της δικαστικής μεσολάβησης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή