ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βραβείο στον Γ. Α. Δαυίδ για την πολυετή προσφορά του από το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Βραβείο στον Γ. Α. Δαυίδ για την πολυετή προσφορά του από το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο τίμησε τον επίτιμο πρόεδρο της Coca – Cola HBC AG, Γιώργο Α. Δαυίδ στο καθιερωμένο επίσημο δείπνο «Back-to-Business Dinner 2018».

Με την απονομή τιμητικής διάκρισης στον Γιώργο Α. Δαυίδ Επίτιμο Πρόεδρο της Coca – Cola HBC AG, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου 2018 στον κήπο της Βρετανικής Πρεσβευτικής Κατοικίας, το ετήσιο καθιερωμένο επίσημο δείπνο “Back-to-Business» του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο Γιώργος Α. Δαυίδ, τιμήθηκε από το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για την πολυετή συνεισφορά του στις ελληνο – βρετανικές επιχειρηματικές σχέσεις. Το βραβείο παρέδωσαν η Ελληνίδα πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Άννα Καλλιάνη και ο Βρετανός πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Αλέξανδρος Τέρνερ, παρουσία της Βρετανίδας πρέσβεως, Κέιτ Σμιθ εκπροσώπων της ελληνικής και βρετανικής επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και πλήθους εκλεκτών προσκεκλημένων.

Τη βραδιά άνοιξε με τον χαιρετισμό της η Βρετανίδα πρέσβης η οποία αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και στο καλό κλίμα που δημιουργούν για την επιχειρηματικότητα και υπογράμμισε τη σημασία των ελληνοβρετανικών εμπορικών δεσμών που ενισχύονται και διευρύνονται. Αναφερόμενη στο ΒREXIT, η Πρέσβης Κέιτ Σμιθ είπε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Παρά τον θόρυβο των τελευταίων ημερών, είναι σημαντικό να αντιληφθούν όλες οι πλευρές ότι μια συμφωνία σαν κι αυτή που προτείνει η Βρετανία είναι καλύτερη και για τη Βρετανία και για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για τις οικονομίες και τις επιχειρήσεις της Ευρώπης. Είναι καλύτερη, όχι μόνο σε σύγκριση με το ενδεχόμενο μη-συμφωνίας αλλά και καλύτερη από μια συμβατική συμφωνία εμπορίου».

Στην προγραμματισμένη ομιλία του ως επίτιμος ομιλητής της εκδήλωσης, ο Γιώργος Α. Δαυίδ, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι: «Μέσω της εκπαίδευσης, μπορούμε να διδάξουμε τους ανθρώπους να σκέπτονται υπεύθυνα, να ενεργούν υπεύθυνα, να ψηφίζουν υπεύθυνα. Να είναι υπεύθυνοι ως πολίτες, απαιτώντας καλή διακυβέρνηση – και να κάνουν το καθήκον τους ως ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου. Και καθώς η εκπαίδευση αποτελεί τόσο κρίσιμο παράγοντα στο να μας βοηθήσει να αλλάξουμε προς το καλύτερο – οι επιχειρήσεις μπορούν, και οφείλουν, να βοηθήσουν έμπρακτα προς αυτήν την κατεύθυνση, στηρίζοντας με άμεσο τρόπο την παιδεία. Οι επιχειρήσεις και τα κοινωφελή ιδρύματα κατέχουν την ισχύ να συμβάλλουν άμεσα και αποτελεσματικά στην επίτευξη θετικών αλλαγών στον χώρο της παιδείας έχοντας, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να κατευθύνουν σημαντικά κονδύλια, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στην ουσιαστική προαγωγή της εκπαίδευσης».