ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαλλαγή για Λυκουρέζο στην υπόθεση Αιξωνής πρότεινε ο εισαγγελέας

Απαλλαγή για Λυκουρέζο στην υπόθεση Αιξωνής πρότεινε ο εισαγγελέας

Την πλήρη απαλλαγή του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου για τη λεγόμενη  υπόθεση της Αιξωνής, πρότεινε  η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό επί πολλούς μήνες.

Η εισαγγελέας Εφετών Μαρία Μαλούχου έκανε δεκτούς τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του γνωστού δικηγόρου  ζητώντας να αθωωθεί πλήρως από κάθε κατηγορία. Η εισαγγελέας συνεχίζει την αγόρευσή της και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και ήδη πρότεινε την απαλλαγή και της συμβολαιογράφου Δέσποινας Σεχιώτη, που είχε εμπλακεί στην υπόθεση.

Πρόκειται για  υπόθεση καταπάτησης μεγάλης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας. Σύμφωνα με την κατηγορία επρόκειτο για ολόκληρη πλαγιά του Υμηττού πάνω από τη Γλυφάδα, με απρόσκοπτη θέα στο Σαρωνικό, η οποία ήταν δημόσια αναδασωτέα έκταση, και φέρεται να καταπατήθηκε από τους κατηγορούμενους και να πουλήθηκε σε ανύποπτους πολίτες, με πλαστογραφημένα έγγραφα.

Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν συνολικά 5 δικηγόροι, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, 6 συμβολαιογράφοι, 2 επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και 7 ιδιώτες.

Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλλει ποινές ισοβίων και πολυετών καθείρξεων. Ο κ. Λυκουρέζος είχε αθωωθεί από την κακουργηματική κατηγορία της απάτης επί Δικαστηρίων σε βάρος της περιουσίας του Δημοσίου αλλά είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών με αναστολή , για χρήση πλαστού εγγράφου σε βάρος του Δημοσίου.

Το δικαστήριο είχε δεχτεί, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, μετά την πράξη.