Ρολά προστασίας στις πύλες του υπουργείου Παιδείας

Ρολά προστασίας στις πύλες του υπουργείου Παιδείας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ρολά έκλεισε τις πύλες του κτιρίου του υπουργείου Παιδείας η ηγεσία του, προκαλώντας απορίες για τον λόγο της απόφασής της. Η άτυπη απάντηση είναι ότι λόγοι ασφαλείας οδήγησαν στην τοποθέτηση ρολών. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χθες η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Κεντρικών Δομών Υπουργείου Παιδείας, «χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση παρακολουθούμε έκπληκτοι τις δύο τελευταίες ημέρες συνεργεία να εγκαθιστούν ρολά σε όλες τις πύλες του κτιρίου».

Στην ανακοίνωσή της η ηγεσία της ομοσπονδίας ρωτά εάν «είναι σύννομη αυτή η εγκατάσταση, δεδομένου ότι φράσσονται οι έξοδοι κινδύνου; Ακόμη και εάν υποθέσουμε ότι είναι νόμιμη, γίνεται σεβόμενη τις προδιαγραφές για την εκκένωση του κτιρίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης; Οταν θα κατεβάζουν τα ρολά για να αποκλείουν τους διαδηλωτές, πώς θα διασφαλίζουν την έξοδο των υπαλλήλων, που έχουν πολλές φορές ταλαιπωρηθεί αναίτια στην προσπάθεια της ηγεσίας να μην επιτρέψει την είσοδο στους διαδηλωτές;».

Ενα ευρύτερο ερώτημα είναι εάν υπάρχει πράγματι ανάγκη για μια τέτοια θωράκιση του υπουργείου και ποιοι είναι άραγε αυτοί οι μεγάλοι εχθροί που θα απειλήσουν σύντομα το υπουργείο Παιδείας. Μήπως το υπουργείο Παιδείας προφυλάσσεται όχι μόνο από τους διαδηλωτές αλλά και από επιθέσεις αναρχικών ομάδων;

Τέλος, ιδιαίτερη πολιτική αξία έχει η επισήμανση της ομοσπονδίας, η οποία σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, ρωτά με νόημα την πολιτική ηγεσία, «δεν αντιλαμβάνονται ότι στην πολιτική πρέπει να κερδίζεις και να αμύνεσαι με τις πολιτικές που εφαρμόζεις και όχι με περιφράξεις;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή