Υποτροφίες και νέα προγράμματα για τους μαθητές των εικονικών επιχειρήσεων

Υποτροφίες και νέα προγράμματα για τους μαθητές των εικονικών επιχειρήσεων

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη υποτροφία στην ιστορία του χάρισε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece) σε μαθήτρια της Γ’ Λυκείου. Στην κατάμεστη αίθουσα του ΣΕΒ, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Μάρκος Βερέμης, απένειμε την υποτροφία, ύψους 20.000 ευρώ στη Μαρία Κοκάλα, από το χωριό Σφενδάμη της Πιερίας.

«Νιώθω ότι με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύονται όλα τα μικρά σχολεία της περιφέρειας», είπε η τιμώμενη μαθήτρια στους παρευρισκόμενους. Η ίδια έχει βάλει στόχο το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και όπως τόνισε, η υποτροφία αυτή τής προσφέρει ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να πετύχει τους στόχους της.

Υποτροφίες και νέα προγράμματα για τους μαθητές των εικονικών επιχειρήσεων-1

Πριν από 3 χρόνια, με την ομάδα του σχολείου της είχε δημιουργήσει -στο πλαίσιο του διαγωνισμού μαθητικής εικονικής επιχειρηματικότητας- έναν κάδο ανακύκλωσης, προϊόν που είχε κερδίσει θετική αποδοχή και πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Μαρία Κοκάλα, ξεχώρισε για τις ικανότητές της ανάμεσα σε 420.000 μαθητές από όλη την Ευρώπη και το 2016 κέρδισε το «Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας» στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement.

«Δεν ήταν μόνο οι γνώσεις για το επιχειρείν που κέρδισα μέσα από αυτή τη διαδικασία. Ήταν και κάποιες αξίες, σημαντικές για τη ζωή μου, όπως το να είμαι συνεπής, να οργανώνω σωστά τον χρόνο μου, να είμαι μέλος μιας ομάδας που συνεργάζεται», λέει στην «Κ».

Υποτροφίες και νέα προγράμματα για τους μαθητές των εικονικών επιχειρήσεων-2

Στην εκδήλωση – συνέντευξη Τύπου, ανακοινώθηκε ότι από φέτος το πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Ο ίδιος, υποδέχθηκε την Κυριακή στο γραφείο του τη Μαρία Κοκάλα για να την συγχαρεί.

Ο γενικός διευθυντής του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, Αργύρης Τζικόπουλος, εξήγησε το σκεπτικό πίσω από το νέο πρόγραμμα υποτροφιών. «Λειτουργώντας με γνώμονα τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας για αξιοποίηση των ταλαντούχων νέων μας και αφουγκραζόμενοι την αγωνία της νέας γενιάς για επαγγελματική αποκατάσταση, προχωρήσαμε στο πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών. Στόχος μας, η περαιτέρω στήριξη των ιδιαιτέρως ικανών νέων, που με την εργατικότητα και το ζήλο τους αποδεικνύουν ότι το μέλλον της χώρας μας διαγράφεται λαμπρό», τόνισε κατά την συνέντευξη Τύπου.

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Οι υποτροφίες θα συνεχιστούν όχι μόνο από τη συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα «Εικονικής Επιχείρησης», αλλά και στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος που θα ξεκινήσει φέτος πιλοτικά σε ορισμένα σχολεία.

Το νέο πρόγραμμα θα βοηθά τα παιδιά να εντοπίζουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους μέσα από εξειδικευμένα εργαστήρια επαγγελματικού προσανατολισμού, όπως εφαρμόζονται και από το Junior Achievement Worldwide.

Υποτροφίες και νέα προγράμματα για τους μαθητές των εικονικών επιχειρήσεων-3

«Μέσω του προγράμματος τα παιδιά θα ανακαλύπτουν τα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση καθώς -όπως γνωρίζουμε- το 65% των επιχειρήσεων σήμερα στη χώρα μας δε βρίσκουν στελέχη με τις απαραίτητες γνώσεις. Στόχος μας είναι τα παιδιά να ακολουθούν επαγγέλματα που έχουν ζήτηση και να αποκτούν τις δεξιότητες που έχει ανάγκη η αγορά, στην Ελλάδα και παγκοσμίως», τόνισε ο Μάρκος Βερέμης.

Η εκδήλωση έκλεισε με την τούρτα γενεθλίων για τα 100 χρόνια του παγκόσμιου Οργανισμού Junior Achievement Worldwide, στο οποίο ανήκει το ΣΕΝ/JA Greece.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή