Εφάπαξ οικονομική βοήθεια για το Μάτι από το Ιδρυμα «Στέλιος Χατζηιωάννου»

Εφάπαξ οικονομική βοήθεια για το Μάτι από το Ιδρυμα «Στέλιος Χατζηιωάννου»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη χορηγία άμεσων προσωπικών επιδομάτων στους συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής ανακοίνωσε, χθες, το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Στέλιος Χατζηιωάννου». Ειδικότερα, θα δοθεί εφάπαξ οικονομική βοήθεια ύψους 5.000 ευρώ με τραπεζική κατάθεση στον λογαριασμό του κοντινότερου, μέχρι δεύτερου βαθμού εν ζωή, συγγενή τού κάθε θανόντος. Το συνολικό ποσό της δωρεάς υπολογίζεται σε 500.000 ευρώ.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσεις. Αλλά γενικά πιστεύω ότι όσο λιγότερο έχεις να κάνεις με τις κυβερνήσεις τόσο καλύτερα», είπε ο κ. Χατζηιωάννου κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας την απόφαση για απευθείας στήριξη των οικογενειών των θυμάτων.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται εγγράφως και αυτοπροσώπως από τον ίδιο το συγγενή από σήμερα Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα έως τις 2 Νοεμβρίου, από τις 8 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του ιδρύματος (Ευριπίδου 10, 2ος όροφος). Στο σημείο θα βρίσκεται τριμελής επιτροπή που θα ελέγχει τα δικαιολογητικά (απαιτούνται πιστοποιητικό θανάτου και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης). Επίσπευση της διαδικασίας θα επιφέρει η προσκόμιση της απόδειξης πληρωμής του επιδόματος των 10.000 ευρώ που δίνεται από το Δημόσιο.

Σειρά προτεραιότητας έχουν οι σύζυγοι (συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης), ακολουθούν το γηραιότερο τέκνο (εάν είναι 18 χρόνων και διαθέτει λογαριασμό τραπέζης), ο πατέρας και η μητέρα του θανόντος. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εν ζωή ενήλικος συγγενής πρώτου βαθμού, τότε το επίδομα θα δοθεί στον γηραιότερο αδελφό ή αδελφή του θανόντος. Εάν ο κοντινότερος συγγενής δεν δύναται να παραστεί αυτοπροσώπως στα γραφεία του ιδρύματος, μπορεί να εκπροσωπηθεί από κάποιον άλλο κοντινό συγγενή με γραπτό πληρεξούσιο. Εάν το ίδιο άτομο είναι ο κοντινότερος συγγενής παραπάνω του ενός θανόντος, τότε θα λάβει όλα τα ποσά που του αναλογούν.

Τα ονόματα των θανόντων θα διασταυρώνονται με βάση τη δημοσιευμένη λίστα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Για λόγους διαφάνειας, τα ονοματεπώνυμα των δικαιούχων (μετά τη γραπτή τους συγκατάθεση) και τα ονόματα των θανόντων για λογαριασμό των οποίων έλαβαν το επίδομα, θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα www.stelios.org/firesingreece. Ο κ. Χατζηιωάννου δεσμεύθηκε ότι οι πληρωμές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση της δωρεάς συνέπεσε με την είδηση της επαπειλούμενης αναστολής της συμμετοχής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Διεθνή Ομοσπονδία. Το Ιδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, την επομένη της φωτιάς, είχε προχωρήσει σε δωρεά ύψους 100.000 ευρώ προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. «Δεν γνωρίζω τι έχει συμβεί. Αυτό όμως είναι ένα παράδειγμα του τι γίνεται όταν δίνεις έμμεσα και άμεσα. Εμμεσα παίρνεις ένα ρίσκο. Το άμεσα πάντα βοηθάει». (Πληροφορίες στο 210-32.26.797).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή