ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρισάγιο στο Μάτι τέλεσε ο Βαρθολομαίος

trisagio-sto-mati-telese-o-vartholomaios-2276446

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές βίωσαν, χθες, όσοι βρέθηκαν στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Στιγμή που χαράχθηκε στη μνήμη ήταν η συνάντηση του κ.κ. Βαρθολομαίου με τον πυροσβέστη που έχασε το παιδί και τη γυναίκα του στην πυρκαγιά. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης του είπε παρηγορητικά λόγια και του χάρισε μία εικόνα της Παναγίας.

Ειδικότερα, συγγενείς των θυμάτων και πλήθος κόσμου βρέθηκαν χθες στο Μάτι για το τρισάγιο που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Αμέσως μετά το τρισάγιο ο κ.κ. Βαρθολομαίος πέταξε στη θάλασσα ένα μπουκέτο λευκά τριαντάφυλλα, πλάι σε στεφάνια συγγενών και φίλων. Ο κ.κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι οι άνθρωποι που έχασαν οικείους τους, δύσκολα θα ξεπεράσουν το πλήγμα. Παρόντες ήταν δήμαρχοι της περιοχής και της Περιφέρειας Αττικής.

trisagio-sto-mati-telese-o-vartholomaios0
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε, από το Μάτι, ότι οι άνθρωποι που έχασαν οικείους τους δύσκολα θα ξεπεράσουν το πλήγμα.

Βράβευση στη Βουλή

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, χθες το απόγευμα, βραβεύθηκε από την ελληνική Βουλή για τις δράσεις του υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Η τελετή βράβευσής του συνδιοργανώθηκε από τη Βουλή και τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών.

Τέλος, για το θέμα της απονομής αυτοκέφαλου στην Ουκρανική Εκκλησία, ο Αρχιεπίσκοπος της Πολωνίας κ. Σάββας φέρεται να ζήτησε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να συγκαλέσει τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών προκειμένου να το συζητήσουν.