Νέα αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Νέα αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβλήθηκε για τις 16 Ιανουαρίου 2019  η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από ένα χρόνο.

Το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης γιατί ένας βασικός μάρτυρας που είναι κρατούμενος δήλωσε ότι δεν θέλει να εμφανιστεί στη δίκη.

Πρόκειται για συγκρατούμενο των τριών κατηγορουμένων ως ηθικών αυτουργών ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο κελί με τους Αλβανούς κακοποιούς και μπορεί να ρίξει φως σε «σκοτεινά» σημεία της υπόθεσης, όπως τόνισε η εισαγγελέας της έδρας.

«Πρόκειται για απαραίτητη κατάθεση προκειμένου το Δικαστήριο να σχηματίσει δικανική πεποίθηση. Υπάρχουν ομιχλώδη στοιχεία του κατηγορητηρίου που πρέπει να διευκρινιστούν» τόνισε η εισαγγελέας, προτείνοντας να γίνει δεκτό και το αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν επίσης τρεις μάρτυρες που προτάθηκαν από τους κατηγορουμένους.

Τελικά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε, αφού πρώτα αποσαφήνισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για παρέλευση του 18μήνου της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων, αφού κρατούνται και για άλλες αιτίες, να αναβάλλει την υπόθεση και  να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα-κρατούμενου, ενώ έκανε δεκτό και άλλο αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν σε κατάθεση και άλλοι τρείς μάρτυρες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή