Γερμανία: Απόρριψη της έφεσης για τον κανίβαλο

Γερμανία: Απόρριψη της έφεσης για τον κανίβαλο

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά μία υπόθεση που σόκαρε την υφήλιο. Ενας Γερμανός μηχανικός, που σκότωσε και έφαγε το θύμα του κατόπιν αιτήσεώς του, θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή παρότι έχει ήδη εκτίσει δεκαπέντε χρόνια κάθειρξης για φόνο, καθώς αυτό αποφάσισε το δικαστήριο.

Το Ανώτερο Περιφερειακό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης επικύρωσε την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου να απορρίψει την έφεση του Αρμίν Μέιουες προκειμένου να μετατραπεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης σε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Σε μία ιστορία που προκάλεσε τρόμο στη Γερμανία, ο Μέιουες βρήκε το θύμα του, Μπερντ-Γιούργκεν Μπράντες, από το Διαδίκτυο. Ο Μπράντες, διευθυντής σε μία εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, είχε αναρτήσει μία αγγελία που ζητούσε από κάποιον να τον «δολοφονήσει και να μην αφήσει πίσω του κανένα ίχνος». Τον Μάρτιο του 2001, ο Μπράντες ταξίδεψε με το τρένο στη δυτική πόλη του Ρότενμπουργκ για να συναντήσει τον Μέιουες. Εκεί, ο Μέιουες βιντεοσκόπησε την αποκοπή του πέους του Μπράντες με ένα μαχαίρι, προτού οι δύο άνδρες καθήσουν κάτω και προσπαθήσουν να το φάνε. Εξαιτίας της ακατάσχετης αιμορραγίας ο Μπράντες λιποθύμησε. Με το βίντεο να καταγράφει ακόμα τα τεκταινόμενα, ο Μέιουες τον ακούμπησε σε έναν πάγκο, τον φίλησε στο στόμα προτού βυθίσει το μαχαίρι στον λαιμό του. Στη συνέχεια, κρέμασε το θύμα του από ένα τσιγκέλι και κατέψυξε τριάντα κιλά κρέας, το οποίο είχε συσκευάσει σε πακέτα. Κάποια από αυτά τα έφαγε με λάχανο και πατάτες.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της Φρανκφούρτης, ο Μέιουες δεν μπορεί να ασκήσει άλλη έφεση. Από το δικαστήριο ζητήθηκε να εξετάσει την απόφαση ενός κατώτερου δικαστηρίου στο Κασέλ, που απέρριπτε το αίτημα του Μέιουες για αναστολή της ποινής του καθώς οι ειδικοί πραγματογνώμονες είχαν κρίνει ότι ο καταδικασθείς δεν ήταν έτοιμος να ζήσει εκτός σωφρονιστικού καταστήματος. Αρχικά, το 2004, το γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε τον Μέιουες για ανθρωποκτονία σε οκταετή κάθειρξη. Ωστόσο το 2006 δικαστήριο της Φρανκφούρτης απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης ότι ο δράστης έδρασε κατόπιν αιτήματος του θύματος, και του έκανε ευθανασία, η οποία επισείει την ποινή της πενταετούς φυλάκισης. Αναγνώρισε ότι ο Μέιουες είναι ψυχικά διαταραγμένος αλλά ότι είχε πλήρη συνείδηση των πράξεών του. Τον Οκτώβριο του 2008, το Συνταγματικό Δικαστήριο στην Καρλσρούη έκρινε ότι ο Μέιουες πρέπει να εκτίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης για δολοφονία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή