Η «Κ» παρουσίασε σε μια λαμπρή βραδιά στον «Δαναό», την εκδοτική σειρά «Μεγάλοι Ηθοποιοί»

Η «Κ» παρουσίασε σε μια λαμπρή βραδιά στον «Δαναό», την εκδοτική σειρά «Μεγάλοι Ηθοποιοί»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους μεγάλους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του ’50 και του ’60 αναπτύξαμε τόση οικειότητα που ήταν περίπου σαν συγγενείς μας. Τους βλέπαμε συχνότατα, έμπαιναν στην καθημερινότητά μας, μας προσφέραν απλόχερα συναίσθημα. Η νέα εκδοτική σειρά της «Κ» –κάνει σήμερα ποδαρικό με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα– φιλοδοξεί να ρίξει φως στις δικές τους ζωές, να μάθουμε και εμείς την πορεία τους, να εμβαθύνουμε στους χαρακτήρες τους και στις ποιότητες που τους έκαναν τόσο ξεχωριστούς. Χάρις στον Μάκη Δελαπόρτα που έγραψε 14 βιογραφίες των μεγάλων αυτών σταρ, οι αναγνώστες θα μπορέσουν να τους γνωρίσουν πολύ καλύτερα και ίσως μέσα από αυτήν την τριβή να ανταποδώσουμε όλοι εμείς λίγη από την αγάπη που μας έδωσαν.

Η «Κ» παρουσίασε σε μια λαμπρή βραδιά στον «Δαναό», την εκδοτική σειρά «Μεγάλοι Ηθοποιοί»-1

Η Αλίκη «ξαναζωντάνεψε» για λίγο στο πανί του «Δαναού».

Την περασμένη Τετάρτη έγινε στον ιστορικό κινηματογράφο «Δαναό» η πρώτη παρουσίαση αυτού του εκδοτικού εγχειρήματος. Ο Αλέξης Παπαχελάς ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της σειράς και υπογράμμισε ότι αυτό που κάνει τον ελληνικό κινηματογράφο εκείνης της εποχής τόσο αγαπητό μέχρι σήμερα είναι ότι υπήρχε ένα σαφές όραμα για προκοπή, για μια καλύτερη κοινωνία παρά τις δυσκολίες. Ο Παύλος Τσίμας και ο Μάκης Δελαπόρτας συνομίλησαν με τον Σταύρο Ξαρχάκο, έναν από τους σπουδαιότερους Ελληνες συνθέτες που άφησαν ανεξίτηλο ίχνος στην κινηματογραφική παραγωγή της συγκεκριμένης περιόδου. Η Ηρώ Σαΐα με τη συνοδεία του πιανίστα Νίκου Πλάτανου ερμήνευσε μερικά από τα πιο ωραία τραγούδια των ταινιών εκείνων.

Η «Κ» παρουσίασε σε μια λαμπρή βραδιά στον «Δαναό», την εκδοτική σειρά «Μεγάλοι Ηθοποιοί»-2

Σταύρος Ξαρχάκος  (αριστερά) και Παύλος Τσίμας σε ένα ωραίο ενσταντανέ επί σκηνής.

Οι δημοσιογράφοι της «Κ» Μαρία Κατσουνάκη και Τάκης Θεοδωρόπουλος κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα της αντοχής των ταινιών αυτών μέσα στον χρόνο. Κατέληξαν και οι δύο ότι δεν είναι ζήτημα νοσταλγίας αλλά της αναζήτησης μιας χαμένης ειλικρίνειας. «Οι πρωταγωνιστές των ταινιών αυτών ξέρουν ότι μπορεί να υποδύονται ανθρωπάκια, όμως αυτό το κάνουν τέχνη. Μετά, ολόκληρη η κοινωνία άρχισε να παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά και χάσαμε τη δυνατότητα του αυτοσαρκασμού», επεσήμανε ο Τ. Θεοδωρόπουλος.

Η «Κ» παρουσίασε σε μια λαμπρή βραδιά στον «Δαναό», την εκδοτική σειρά «Μεγάλοι Ηθοποιοί»-3

Η Ηρω Σαΐα και ο Νίκος Πλάτανος στη σκηνή.

Το «παρών» έδωσαν η Αννα Φόνσου αλλά και πολλά από τα παιδιά των μεγάλων ηθοποιών, όπως η Χίλντα και η Εβίτα Ηλιοπούλου, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ και ο ανιψιός του Παπαγιαννόπουλου, Τάκης Βλαστός.

Η «Κ» παρουσίασε σε μια λαμπρή βραδιά στον «Δαναό», την εκδοτική σειρά «Μεγάλοι Ηθοποιοί»-4

Οι θεατές πήραν και αφίσες των πρωταγωνιστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή