Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν έχουν λάβει ακόμα αποζημίωση μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν έχουν λάβει ακόμα αποζημίωση μετά την καταστροφική πυρκαγιά

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαπέντε ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έπειτα από καταγγελίες φοιτητών ότι δεν έχουν λάβει οικονομική στήριξη, ο πρύτανης Οδυσσέας Ζώρας, είπε σήμερα πως τα 184.000 ευρώ που έχει διαθέσει το υπουργείο Παιδείας δεν έχουν καταβληθεί ακόμα, διότι η υπουργική απόφαση δεν έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ο κ. Ζώρας σημείωσε πως εντός των επόμενων ωρών θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τα πρώτα χρήματα που συγκεντρώθηκαν χάρη στην αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας και των εργαζόμενων στο ΑΕΙ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 26.000 ευρώ που θα καταβληθούν ισόποσα στους περίπου 50 φοιτητές που βρίσκονταν μέσα στην εστία όταν ξέσπασε η φωτιά.

Αρχικά υπήρχαν σχέδια για καταβολή των πρώτων 16.000 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα όμως ο πρύτανης είπε ότι υπέγραψε την εντολή εμβάσματος την περασμένη Παρασκευή επειδή περίμενε να συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή